SPORT

ROLANJE

Za tjedan dana počinje nova Škola rolanja u organizaciji Inline hokej kluba Karlovac, potrajat će sve do početka lipnja

Za tjedan dana počinje nova Škola rolanja u organizaciji Inline hokej kluba Karlovac, potrajat će sve do početka lipnja

U utorak, 26. ožujka počinje škola rolanja Inline hokej kluba Karlovac. Treninzi će se održavati svaki utorak i četvrtak od 19 do 20 sati, sve do početka lipnja, u dvorani za inline hokej na Luščiću (stara vojarna). Upisi se vrše pri dolasku ili prijavom na mail [email protected] (potrebno je poslati ime i prezime, datum rođenja, i kontakt broj). Cijena škole za jedno dijete je 50€, za dvoje djece je 80€ (za cijelu školu, ne mjesečno).

Rolanje je aktivnost kojom se razvija cjelovita motorika i muskulatura djece, poboljšava ravnotežu, jača zglobove, poboljšava izdržljivost… Kroz školu rolanja polaznici uče ispravno izvoditi pokrete, uče kočiti, jednostavne i složene elemente rolanja, a ono što je najvažnije nauče ispravno pasti. Svaka aktivnost obuhvaća rizik od lakih ili težih tjelesnih ozljeda. Upravo kako bi se izbjegle teške tjelesne ozljede (kao što su lomovi kostiju) presudno je naučiti ispravno pasti, jer padovi su neizbježni. Uz koristi naučenog ispravnog rolanja, za djecu je važno istaknuti socijalni i pedagoški element koji dobivaju kroz školu rolanja. Rolati uče kroz igru, druženje i smijeh.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od opreme za školu rolanja obavezne su role, kaciga i štitnici za koljena; a poželjno je imati i štitnike za laktove i dlanove.

Izdvojeno


Reci što misliš!