SPORT

KK KARLOVAC 1969

Četiri zlatna odličja za mlade karlovačke karatiste na međunarodnom turniru u Splitu - Lucija Šegavić osvojila dva!

Četiri zlatna odličja za mlade karlovačke karatiste na međunarodnom turniru u Splitu - Lucija Šegavić osvojila dva!

Četiri zlatna odličja, jedno srebro i četiri bronce osvojili su mladi karatisti KK Karlovac 1969 na međunarodnom turniru Kup Jadrana u Splitu, u konkurenciji 377 natjecatelja iz četiri države. 

Posebno raspoložena opet je bila Lucija Šegavić, koja je osvojila dva zlata - u svojoj pravoj, kadetskoj kategoriji, u težinskoj kategoriji iznad 61 kg, Lucija je u polufinalu svladala Crnogorku Cerovina, a u finalu Plazibat iz splitskog Sokola. Potom je nastupila i u starijoj, juniorskoj konkurenciji (do 66 kg) te tamo u polufinalu bila bolja od Rezo iz zagrebačkog Hrvatskog Dragovoljca, a u finalu od Jović iz Pirovca. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpunu dominaciju Karlovčani su imali u kategoriji mlađih kadeta do 49 kg, gdje su osvojili zlato i srebro! S gornje strane ždrijeba do finala je došao Petar Grubešić pobjedama nad Crnogorcem Miljanovićem, Juričev-Barbinom iz vodičkog Okita te Bošnjakom iz BiH, dok je u donjem dijelu ždrijeba Ivan Farkaš u osmini finala bio slobodan, u četvrtfinalu je svladao Juričeva iz vodičkog Okita, a u polufinalu Jovića iz Pirovca. U karlovačkom finalu bolji je ovog puta bio Farkaš.

Četvrto zlato osvojio je mlađi kadet Patrick Blažević u kategoriji do 59 kg, doduše ovog puta vrlo "tankoj". Prijavila su se samo dva borca, a Blažević je u borbi za zlato bio bolji od Mihaela Bošnjaka iz KK Široki.

Blažević je osvojio i broncu u starijoj kadetskoj kategoriji, gdje je nakon poraza u prvoj borbi do odličja došao u repasažu, a isto je, na isti način, ostvario i Antonio Krstačić kod mlađih kadeta. Tomislav Čordašev, pak, osvojio je bronce i kod mlađih kadeta i kod kadeta (ali kadetsku bez pobjede zbog slabijeg odaziva natjecatelja).

Najmlađi karlovački karatisti nastupili su i na manjem KiK Kupu u Križu, gdje je također bilo uspjeha. Zlatna odličja osvojili su mlađe učenice Katja Buturajac i Dora Mihelić te učenici Mislav Puklavec, Mark Buturajac i Gabriela Lenard, a brončana mlađi učenik Franjo Grubešić te učenici Andrej Ožura i Tin Dudić.

Izdvojeno


Reci što misliš!