SPORT

SUPERLIGA

U teškoj utakmici karlovačke odbojkašice svladale "davljenika" Rijeku sa 3:0 i sada ih čekaju čak tri ogleda s Osijekom!

U teškoj utakmici karlovačke odbojkašice svladale

Pobjedom 3:0 protiv Rijeke u 21. kolu Superlige odbojkašice Kelteksa oprostile su se od domaće publike što se tiče ligaškog dijela elitnog hrvatskog odbojkaškog natjecanja. Dakako, samo nakratko, jer uskoro slijedi i doigravanje za naslov prvakinja.

Bila je to teška utakmica za karlovačke odbojkašice, jer njima je prvenstveno predstavljala jako dobar trening, budući je već i prije ovog kola bilo jasno da će na kraju sezone biti četvrte ili pete, a o čemu će, neovisno o ishodu ove utakmice, odlučivati susret posljednjeg kola u Osijeku. Objektivno ipak nešto slabijim Riječankama, susret je, pak, bio izuzetno važan, jer su u grčevitoj borbi za ostanak u Superligi - prijeti im i izravno ispadanje, kao i moguće kvalifikacije za ostanak protiv vrlo jakog Dubrovnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovčanke su vrlo lako dobile prvi set sa 25:17, no u drugom se odvijala prava drama - na kraju su bliže osvajanju seta i izjednačenju bile Riječanke, no domaće odbojkašice uspjele su nakon dugotrajne borbe ipak sa 30:28 doći do vodstva 2:0. 

Nije to pokolebalo gošće, koje se nisu lako predale - Kelteks je, istina, otvorio set sa 8:4, no brzo su se igračice Rijeke vratile u egal. Držale su priključak do 20:19, a tada na servis kapetanice Elle Badanjak domaće nižu pet poena i zaključuju susret sa 25:19.

Našim djevojkama sada slijede tri uzastopna ogleda protiv Osijeka. Prvo u posljednjem kolu Superlige, a potom u dvije utakmice četvrtfinala doigravanja. Naime, u posljednje kolo Karlovčanke i Osječanke ulaze potpuno izjednačene i u izravnom ogledu u Osijeku narednog vikenda odlučit će o tome tko će biti četvrti, a tko peti. Samim tim, upravo će Kelteks i Osijek biti četvrtfinalni par, a utakmica u Osijeku tako će odlučiti i o tome tko će u tom paru imati prednost domaćeg terena u uzvratu.

Izdvojeno


Reci što misliš!