SPORT

ŠEST MEDALJA

Jedno zlato, jedno srebro i četiri bronce mladim karatistima Karlovca 1969 na međunarodnom TAD Cupu u Rijeci

Jedno zlato, jedno srebro i četiri bronce mladim karatistima Karlovca 1969 na međunarodnom TAD Cupu u Rijeci

Po jednu zlatnu i srebrnu te četiri brončane medalje osvojili su borci karlovačkog Karate kluba Karlovac 1969 na velikom međunarodnom turniru TAD Cup u Rijeci, koji je okupio 765 natjecatelja iz čak 97 klubova iz sedam država.

Zlatno odličje osvojio je najmlađi, Matko Puklavec, u konkurenciji cicibana (7-8 godina starosti), koji je u polufinalu svladao Talijana Chebaca, a u finalnoj borbi bio bolji i od Ferčića iz sisačkog Tigra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Do finala je u izuzetno brojnoj kategoriji učenika (do 12 godina, kategorija do 34 kg) stigao i Andrej Ožura. U konkurenciji čak 34 borca Ožura je u prvom kolu bez borbe prošao Talijana Baldinija, potom je svladao još jednog talijanskog borca Gjylija pa Crnogorca Kašćelana te u polufinalu Ibrahimovića iz KK Krk. U finalu je ipak bolji bio Ribar iz zagrebačkog Lotosa. U istoj kategoriji do bronce je stigao Mislav Puklavec, koji je na putu do polufinala svladao Talijane Garofala i Picognu te Erdešija iz Akademije Osijek - u polufinalu je potom poražen od Ribara, a u repasažu za broncu bio je bolji od Marića iz Kastava.

Također kod učenika, ali u kategoriji do 49 kg do bronce je stigao Petar Grubešić koji je poražen od kasnijeg finalista Cvjetovića iz riječke Delte pa je priliku dobio u repasažu u kojem je svladao Talijana Occhiuta.

Mlađi kadet Patrick Blažević nakon pobjede nad Austrijancem Simićem poražen je od Komarca iz Kastava, ali kako je suparnik otišao do finala i pobjede također je dobio prigodu kroz repasaž gdje je svladao Talijana Baldoncinija.

Napokon, broncu je osvojila i kadetkinja Lucija Šegavić, i to na sličan način. Ona je u prvom kolu bila slobodna, zatim je svladala Dorić iz Kastava pa izgubila od Austrijanke Kemetinger. No, kako je Kemetinger pobijedila, Lucija je dobila priliku broncu izboriti u repasažu u čemu je i uspjela pobjedom nad pobjedom nad Prskalo iz Croherca Makarska.

Izdvojeno


Reci što misliš!