SPORT

OKTANSKI SPEKTAKL

Gryazin i Aleksandrov na čelu nakon šest brzinskih ispita Quattro River Rallyja - sutra uzbudljiva završnica i još šest ispita

Gryazin i Aleksandrov na čelu nakon šest brzinskih ispita Quattro River Rallyja - sutra uzbudljiva završnica i još šest ispita

Ruski vozač pod bugarskom zastavom Nikolay Gryazin sa suvozačem Aleksandrovom vodeći je nakon polovice natjecanja na 3. Quattro River Rallyju, koji je u svojih prvih šest brzinskih ispita ponudio puno uzbuđenja. Gryazin je osvojio četiri brzinska ispita, dok su dva pripala Španjolcu Jose Maria Lopezu Planellesu sa suvozačem Vasquezom. Naime, nakon što je Gryazin bio najbrži na "Korani" u Karlovcu i "Tounjčici" na relaciji Kukača - Donje Primišlje, Španjolcu su najbolje "legla" dva uzastopna brzinska ispita u Slunju - na Rastokama i u središtu grada, te je preuzeo vodstvo. No, loše je odradio peti ispit na relaciji Donje Primišlje - Kukača pa se Gryazin vratio u vodstvo, koje je još malo podebljao na noćnom brzincu u Karlovcu. 

Tako nakon prvog dana Gryazin ima 31 sekundu prednosti ispred Španjolca te 43 ispred trećeplasiranog Finca Lauri Joone sa suvozačem Hussijem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sva trojica prvoplasiranih očekivano dolaze iz najjače GEN klase, a na četvrtom mjestu je Estonac Jurgensson, ujedno najbolji iz Klase 1. Vodeći u Klasi 2 je Slovenac Glasenčnik, u Klasi 3 također Slovenac Kresnik, a u Klasi 4 Austrijanac Hopf.

Od hrvatskih vozača najbolji u ukupnom poretku je Vilim Prodan sa suvozačem Stiperskim - oni su odlični deveti od 72 posade koje su završile prvi dan natjecanja, dok su u poretku Klase 1 na četvrtom mjestu.

Od vozača iz Karlovačke županije prvi dan na solidnom 45. mjestu u ovoj zaista jakoj svjetskoj konkurenciji završili su Šajn i Mrvoš iz ogulinskog Kleka.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!