SPORT

LOŠ REZULTAT

Velik kiks "plavo-bijelih" s Porečanima: Napadali 90 minuta, ali čim bi napokon zabili gol, odmah bi ga i primili!

Velik kiks

Iako je istina da nogometašima Karlovca 1919 nitko nije stavljao imperativ da ove sezone moraju biti u vrhu ljestvice i izboriti plasman u SuperSport 1. NL, jednako tako je činjenica da su se navijači tome veći dio sezone nadali. Nećemo reći da je već gotovo i da šanse više nema - ali ako na kraju "plavo-bijeli" u tome ne uspiju može se slobodno reći da će glavni "krivac" za to biti nogometaši porečkog Jadrana. U prvom dijelu sezone s nevjerojatnih 5:1 pobijedili su Karlovčane - nevjerojatnih jer im je to sve do 19. kola (!) bila jedina pobjeda u sezoni, a sada su im i na "Čavleku" oteli dva vrlo važna boda.

"Plavo-bijeli" su opet bili bez Zvonka Pamića u sastavu i pokazalo se da bez njega zaista ne mogu do pobjede. Danas su komotno pod malo drugačijim okolnostima mogli i uzvratiti Porečanima za visok poraz u prvom dijelu prvenstva, umjesto toga su odigrali mršavih 2:2, za one najviše ambicije gotovo ravnih porazu, a zapravo su u posljednjim trenucima mogli i doista izgubiti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Potpuna dominacija Karlovčana u prvom dijelu susreta nije rezultirala pogotkom, no kada je već na startu drugog dijela Ribar lijepo pronašao Kurečkog koji je zatresao mrežu Porečana vjerojatno su svi na Čavlekovom stadionu pomislili da će posao do kraja susreta biti lak - jer od Jadrana u prvom dijelu nismo vidjeli baš ništa. No, umjesto toga pokazalo se da karlovačka obrana nije baš tako spremna kao napad u ovom susretu i ubrzo je 1:1. Priča kreće ispočetka - novi naleti Karlovčana i u 68. minuti Krstanović spretno dovodi domaće u novo vodstvo. Slavlje tek što se stišalo, a Jadran iz drugog udarca na gol postiže drugi pogodak. 

Nije čudno da je to nekako "ubilo u pojam" domaće nogometaše, koji su imali htijenje, ali ne više i snage za novi preokret. Nakon dosta blijede igre sve do sudačke nadoknade, u posljednjim trenucima dva velika uzbuđenja - prvo je Paracki sjajno ubacio za Krstanovića, a ovaj glavom pucao malo pored gola, a onda na drugoj strani još veća drama - treći udarac Jadrana na gol, i opet u okvir gola, srećom ovog puta samo u stativu od koje se lopta odbija vrataru Markoviću u leđa pa preko gola na ipak kakvo takvo olakšanje domaćih.

Kako smo rekli, nije sve još izgubljeno, ali jasno je da do kraja prvenstva "plavo-bijeli" nemaju više nikakvog prava na kiks. A, raspored je težak, jedna od najtežih utakmica upravo slijedi - gostovanje kod Kustošije narednog petka.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!