KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 dana na 4 rijeke: Nešto se čudno događa? Karlovcu se vraća motokros, KŠZ dijeli novce!

7 dana na 4 rijeke: Nešto se čudno događa? Karlovcu se vraća
motokros, KŠZ dijeli novce!

MOTOKROS

Dobra vijest dolazi iz motokrosa, sporta zbog kojeg je Karlovac u Jugoslaviji nosio epitet Top sporta. Nakon jednogodišnje stanke natjecanjima su se vratili i karlovački motokrosisti, članovi Motokros kluba Carlstadt. Na Uskrsni ponedjeljak nastupili su na utrci za državno prvenstvo na stazi u Savskom Marofu. Za MK Carlstadt vozili su Ivan Vrbančić i David Štajcer koji su nastupili u klasi B Open. Vrbančić je osvojio 2. mjesto, dok je Štajcer bio peti. U ukupnom ekipnom poretku MK Carlstadt zauzeo je 3. mjesto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

KARLOVAČKA ŠPORTSKA ZAJEDNICA

Još jedna dobra vijest za ovaj osvrt a dolazi iz kancelarije krovne sportske asocijacije grada koja stoluje pod krovom Školske sportske dvorane na Rakovcu. Prema prijavama koje su pojedini klubovi uputili prema fondovima, Povjerenstvo za odabir programa natječaja Zajednice športova Karlovačke županije za 2016. godinu (ZŠKŽ) donijelo prijedlog raspodjele financijskih sredstva, a Upravni odbor je pak donio jednoglasnu odluku te će se sredstva dodijeliti na sljedeći način:

Karlovačkoj športskoj zajednici (KŠZ) iznos do 197.000,00 kuna, temeljem Pravilnika u tablici gradske sportske zajednice za redovnu djelatnost te klubovima članicama KŠZ: - Rukometna škola Karlovac: 10.000,00 kn,  sportske škole - Mačevalački klub Karlovac: 2.500,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (sudjelovanje) - Mačevalačkom klubu Karlovac: 1.000,00 kn, (tradicionalne i prigodne) - Veslački klub Korana: 2.500,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (sudjelovanje) - Veslačkom  klubu Korana: 3.000,00 kn, (tradicionalne i prigodne) - Karate klub Karlovac 1969: 2.500,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (sudjelovanje) - Atletski klub Karlovac: 2.500,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (sudjelovanje) - Streljački klub Policajac: 2.500,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (sudjelovanje) - KBK klub Tigar: 7.000,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (organizacija) - Nogometni klub Turanj: 1.000,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (tradicionalne i prigodne) - Košarkaški klub Šanac: 1.000,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (tradicionalne i prigodne) - Taekwondo  klub Prana: 1.000,00 kn, sudjelovanje i organizacija državnih i međunarodnih, tradicionalnih i prigodnih sportskih priredbi u 2016. godini (tradicionalne i prigodne) - Bejzbol klub Olimpija 83: 25.000,00 kn, programi uređenja, opremanja i adaptacije sportskih borilišta za državna i međunarodna natjecanja

KARLOVAČKI CENER

Karlovački cener izrastao je u jednu od najpopularnijih i najatraktivinijih cestovnih utrka u Hrvatskoj. Četvrti po redu KA-cener cener i ove će godine otići korak dalje i ponuditi vrhunski užitak svim trkačima, a Karlovac će se dodatno potruditi da se svi osjećaju ugodno i dobro došlo. Start je u petak u 20:00 sati, 10. lipnja 2016. godine. Trenutno je prijavljenih 154 trkača (148 iz Hrvatske, 4 iz Slovenije i 2 iz BiH). Startni paket bogat i privlačan, vrijedne nagrade za najbolje i uvijek zanimljiva tombola za sve natjecatelje. Organizator utrke AK CroRun poziva zainteresirane da iskoriste prigodu i da se do 31. ožujka prijave. Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su isključivo putem Interneta na www.utrka.com i www.crorun.pro

VK KORANA

Veslač Korane Dominik Šutalo nastupio je na Otvorenom veslačkom prvenstvu Zagreba gdje je ostvario zapaženi uspjeh zauzevši sveukupno 5. mjesto u konkurenciji skifova za seniore, a nastupili su laki i teški seniori. U njegovoj kategoriji lakih seniora ispred najboljeg karlovačkog klupskog veslača plasirao se jedino Luka Radonić, prošlogodišnji treći sa Svjetskog veslačkog prvenstva.

BK OLIMPIJA

Mladi karlovački bejzbolaš Antonio Horvatić vrlo uspješno je nastupio u sastavu MLB European All Stars momčadi, koja je ovog tjedna na Floridi, u gradovima St. Petersburgu i Bradentonu, odigrala sedam utakmica protiv reprezentacija Portorika, Australije i Kanade – odnosno, šest, jer sedma utakmica protiv Kanađana prekinuta je zbog kiše nakon drugog inninga. Europsku selekciju činilo je 26 najboljih mladih bejzbolaša iz devet zemalja, a Horvatić je bio jedini predstavnik Hrvatske i odlično je predstavio, prije svega, dakako, svoje mogućnosti, a zatim i karlovački i hrvatski baseball.

TKD BANIJA PANDAS

U Ukrajini je održan „Ukrajina Open Cup“, G1 trunir, na kojem je nastupilo preko 800 tekvondašica i tekvondaša iz više europskih država. Karlovčanka Mateja Kunović, članica TKD Banija Pandas, nastupila je u kategoriji -49 kg osvojivši 2. mjesto i srebrnu medalju. Novim bodovima u olimpijskoj kategoriji Kunović je tako sve bliže finalnom Grand Prixu gdje će nastupiti 30 najboljih boraca u svijetu. Sljedeći nastup imati će 7. travnja a G-2 turniru „WTF Presidents Cupu“ u Bonnu.

NK KARLOVAC

Hrvatsko društvo skladatelja (HDS-ZAMP) urudžbiralo je FINA-i zahtjev za blokadom računa NK Karlovca kako bi naplatilo svoja potraživanja koja im je priznao i Visoki trgovački sud prošle godine u svibnju. Objašnjavaju kako je sudska odluka postala ovršna 27. srpnja te zahtijevaju isplatu sredstava s računa ovršenika. Svoja autorska prava ova udruga od NK Karlovca nikada neće naplatiti, kao ni brojni drugi vjerovnici (najveći je Porezna uprava s 5,0 milijuna kuna potraživanja), jer je klub prije mjesec dana i formalno prestao postojati. Međutim, da i nije brisan iz registra udruga naplata bi bila nemoguća s obzirom da na račun kluba godinama nije sjelo ništa osim blokada i ovrha.

Izdvojeno


Reci što misliš!