KOLUMNE / 7 DANA NA 4 RIJEKE

7 dana na 4 rijeke: Dušebrižnici bez osnove i argumenata

7 dana na 4 rijeke: Dušebrižnici bez osnove i argumenata

16. Otvoreno PH u mini i super mini rukometu

Naslovi najboljih momčadi 16. po redu Otvorenog prvenstva Hrvatske u mini i super mini rukometu (2005. i 2006. godišta) otišli su dječacima iz Valpova i Zagreba te djevojčicama iz Ivanić grada i Velike Gorice. Polaznicima Rukometne škole Karlovac koja je organizirala i ovogodišnju završnicu OPH, osvojili su jedno 2. i dva 4. mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, na oba ova natjecanja (dvije nedjelje) sudjelovalo sveukupno 156 ekipa s oko 2.000 sudionika. Organizatori su bili Rukometna škola Karlovac (RŠK) i Hrvatski rukometni savez (HRS). Rukometnoj školi Karlovac je ovo 15. puta kako uspješno organizira ovo značajno natjecanje rukometne mladeži Hrvatske kojega podržava HRS, a pokrovitelji 16. OPH bili su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZNOS).

PRVA NEDJELJA Naslovi u Valpovo i Ivanić, Karlovcu 2. i 4. mjesto

Karlovačka selekcija dječaka ubilježili su sve tri pobjede u grupi da bi potom u polufinalu sa 10:4 svladali Polet iz Dugog Sela, a u finalu su izgubili (11:8) od Valpovke. U utakmici za 3. mjesto Vučići iz Velike Gorice su sa 10:8 pobijedili Polet. Konačan plasman (dječaci): 1. Valpovo, 2. Karlovac, 3. Vučiči, 4. Polet.

Najboljim igračem finalne utakmice proglašen je Roko Markota (Valpovka) koji je bio i najbolji strijelac finala, dok je naslov najboljeg vratara ponio Tonko Tomičić (RŠK). U najbolju petorku izabrani su: Luka Tomoković i Grgur Bosnić (oba Valpovka), Tin Brezović (RŠK), Roko Badurina (Vučići) i Mihael Plavić (Polet).

Naslov novih prvakinja Hrvatske osvojile su djevojčice Ivanića koje su u finalu rezultatom 10:9 pobijedile Liburniju iz Opatije. Djevojčice Rukometne škole Karlovac su u skupini zabilježile 2 pobjede i poraz, a u polufinalu su sa 11:5 izgubile od Ivanića, a u susretu za 3. mjesto poražene su od ekipe Vučića iz Velike Gorice sa 13:5. Konačan plasman (djevojčice): 1. Ivanić, 2. Liburnija, 3. Vučiči, 4. Karlovac.

Petra Lešković (Ivanić) okitila se naslovom najbolje igračice finala, najbolja vratarka bila je Ana Kinkela (Liburnija), a najbolji strijelac je Ana Krištić (Liburnija). U najbolju petorku turnira izabrane su: Lara Hunčak (Liburnija), Minia Habazin (Vučići), Helena Devčić (RŠK) te Paula Lešković i Lara Brebić (obje Ivanić).

DRUGA NEDJELJA Naslovi u Zagreb i Sesvete, Karlovcu 4. mjesto

Naslovi najboljih ekipa 16. OPH kad su tjedan dana ranije nastupili rukometaši i rukometašice rođeni 2006. godine, otišli su u Zagreb i Sesvete.

Kod dječaka slavili su polaznici RŠ Vučići iz Zagreba koji su u finalu svladali RK Rudar (Rude) sa 11:7. U dvoboju za 3. mjesto Umažani bili su bolji od domaćina RŠK Karlovac sa 15:11. Za najboljeg igrača proglašen je Vito Salaj, a najbolji vratar je Lovro Weber (obojica iz pobjedničke momčadi RŠ Vučići). Najbolji strijelac je Fran Martinko iz Rudara, a u najbolju petorku turnira izabran je i Karlovčanin Ivan Frković. Konačan plasman (dječaci): 1. Vučići, Rudar, 3. Umag, 4. Karlovac.

Kod djevojčica najbolje su bile igračice RK Sesveta koje su sa 9:7 svladale Umag. Treće mjesto pripalo je djevojčicama RŠ Vučići (Zagreb) koje su sa 9:3 pobijedile vršnjakinje RK Samobor. Najbolja igračica turnira je Antonela Abaza, najbolja vratarka Lara Pudić, a najbolji strijelac Leona Drezga-Domanski (sve tri iz Sesveta). Konačan plasman: 1. Sesvete, 2. Umag, 3. Vučići, 4. Samobor

ZAKLJUČAK ZA KRAJ Nezamjenjivi organizator Završnice prvenstva Hrvatske

Karlovačka rukometna škola još se jednom potvrdila kao nezamjenjiv organizator Završnice otvorenog prvenstva Hrvatske u mini i super mini rukometu. Nakon 15. organizacija tih prvenstava postavlja se pitanje kako će, i hoće li uopće kad to RŠK više neće moći organizirati iz raznih drugih razloga, dalje funkcionirati prvenstvo Hrvatske? Unatoč toga Rukometnu školu Karlovac više cijene u Hrvatskoj nego u domaćem dvorištu. Nažalost, to je najčešće tako. U svom gradu imaju sve više dušebrižnika bez osnove i argumenata koji u uspješnom radu i besprijekornoj organizaciji škole vide konkurenciju, ponajprije zbog svog nerada i neuspjeha. RŠK se zbog toga u Karlovcu svake godine nanovo mora dokazivati, pa i kod krovne sportske asocijacije grada, iako su iza njenog rada vidljivi uspjesi, što je na kraju najvažnije. Pitanje je gdje bi danas bio karlovački rukomet da nije bilo „Đanijeve rukometne škole?! Zašto se neki moraju konstantno dokazivati, a neki gotovo nikad. Konačno, kome se dokazivati. Pojedincima koji iz fotelja promatraju rad škole, imaju moć, i nažalost odlučuju o mnogočemu.

Izdvojeno


Reci što misliš!