KAportal Na prozivke dožupanice reagirao i načelnik Mateljan - Županija radi po principu "ili će se graditi kako mi hoćemo ili se neće graditi uopće" | Karlovački informativni web portal

Na prozivke dožupanice reagirao i načelnik Mateljan – Županija radi po principu “ili će se graditi kako mi hoćemo ili se neće graditi uopće”

Vruća tema o izgradnji Školske sportske dvorane u Kamanju očito je uzurpirala strasti na relaciji Kamanje – Županija.

Nakon reakcije dožupanice Vesne Hajsan Dolinar i prozivanja načelnika općine Kamanje Damira Mateljana “rušiteljem snova djece i žitelja svoje općine” oglasio se i prozvani načelnik, čije otvoreno pismo županijskom vodstvu, baš kao i jučer njihovo reagiranje, prenosimo u cijelosti.

“Karlovački župan, Damir Jelić, okružen vjernim amazonkama i na krilima svemoćnog županijskog HDZ-a, jednim pamfletom u stilu javne dalekoglednice Sjeverne Koreje, pokušava manipulirati javnošću i to spominjući moje prezime kao mantru u kontekstu Grincha koji djeci krade Božić (snove).

Recept je već prokušan. HDZ i Damir Jelić, neuspjevajući se u općini Kamanje nametnuti kroz legitimnu izbornu utrku kao relevantan politički faktor, čine prečicu preko lokalnih i inih “poduzetnika” i ocvalih političara svih režima, obećavajući im novac poreznih obveznika preko reda za njihove projekte, kako bi oni drukali osobno za njega i HDZ . Iskreno, briga me za sve to ….od koga je, navikao sam i na veće gluposti i podvale.

Međutim, kad se takvim manipulacijama i provincijskim političkim smicalicama želi otrovati lokalna javnost, dužnost mi je reagirati. Stoga, jednostavno:  nitko u Kamanju, a ponajmanje načelnik Mateljan, nije protiv gradnje školske sportske dvorane niti protiv osnovne škole općenito. Dokaz tome su i sredstva koje općina Kamanje izdvaja za osnovnoškolstvo….90% prijevoza učenika u trošku je općine Kamanje jer županija nije sposobna organizirati suvislu mrežu škola ….jedino zahvaljujući općini i organiziranju besplatnog prijevoza za sve učenike, omogućeno je da osnovna škola u Kamanju bude škola s osam “čistih” odjeljenja (usput, to jedan od kriterija da se školska sportska dvorana može uopće graditi).

 • Ono na što sam osobno, a i kompletna općinska vlast ukazivala nedostatak je komunikacije između investitora (županija) i općine ….blesavo je da o “inicijativi” i gradnji dvorane saznam preko župnog razglasa i još je blesavije da se dvorana vrijedna (kako kažu) više od 5 milijuna kuna, gradi izvan okvira važećeg prostornog plana općine Kamanje.
  Na te primjedbe , županija je odgovorila …ili ce se graditi kako mi hoćemo ili se neće graditi uopće!

  Hm…shvativši s kojim egzemplarima imam posla, koji su fakat u stanju zbog vlastite (partijske) taštine ne činiti ništa ….potpisom na uvjete odnosno projekt omogućio sam da se izda građevinska dozvola kako je to za investitora projektirano. (Taj korak izostavljen u nabrajanju Tzv “kronologije događanja”)

  Dakle, župane Jeliću …dragi hadezeovci…ne plačite! Imate građevinsku dozvolu koju ste si sami izdali pa gradite….već je i vrijeme da se naš lokalni novac koji se slijeva u županijski proračun, potroši i lokalno.
  A što se krađe snova tiče ….župane Jeliću okupite svoje poslušnike i klimavce, pa zajedno s njima na autobusni kolodvor ali ne u Međugorje, nego da upoznate osobno one kojima ste nebrojeno puta ukrali snove.

  P.s. Poštovana dožupanice, potpisnice ovog pamfleta, možda ste navikli prijetnjama i ucjenama kadrovirati u svojoj općini (u kojoj ste, uzgred, izgubili vlast) …u Kamanju vam to neće proći…”

  KAportal.hr

 • 9 komentara

  1. Damire ovi ti nisu ni do koljena, kaj na te besposlene dokoličare habiš vrijeme.

  2. “rušiteljem snova djece i žitelja svoje općine”, pa ja ću se raniti, mislio jadan, bijedan, da su snovi završiti obrazovanje, zaposliti se u tvrtci, sigurnoj, u svojoj općini, imati dostatne prihode za otići na godišnji, u kazalište, kino, kupiti knjigu, izaći van na večeru, zarakijati se koji put s društvom itddddd, kad ono snovi su đikanje po dvorani ako imaš za platiti termin. Pojam kvalitetnog života je jako rastezljiv, evo recimo, gospica, vidjela, Gospu a ne vidi svoju vilu na moru. Tako i naša do županica koja umjesto da bude servis građanima i Načelniku općine piše ničim izazvana pismo o čijoj se kvaliteti umjetničkog, pismenog, esejnog izračaja moglo dobrano prodiskutirati. Ali tko sam ja da sporim to kad je jedan Načelnik i Saborski zastupnik po njenim riječima pik zibner naspram nje i njenih uspješnih projekata i pisama. Ja sam bijednik, seljo beljo, mrav, nitko i ništa koji uredno plaća gospu koja piše pisma. Konverzacija se svela na dopisivanje preko portala i sad, uskoro ću trebati servis za biznis i što da očekujem kad mi na moje pismo namjere nije odgovorila. A da pošaljem pismo novinarima pa da mi ona odgovori pismom preko novinskih kuća. Ha ha ha moš mislit da hoću. Kad kapital dojde bu se manula pisanja.

  3. Mislim ono, prije titule piše, do Možda bi bilo primjerenije napisati titulu, Lejdi, Barunica, Kontesa, Konkubina, Milostiva, Vojvotkinja od tamo nečega, ma ne valja, onda bi opet ispalo kako štovana gospođa bude napredovala po partijskoj liniji opet bude, dobarunica, dovojvotkinja, treba je mam proglasiti trajno za Kontesu od pisanja pisama. Titulu može skinuti samo Kralj ili Kraljica.

  4. Kad sam bio mlad mi smo radili drugačije. Pozoveš damu za ples i malo si začagamo. Svi nesporazumi padnu mam u vodu. Oni koji ne znaju čagati pišu pisma prek novina.

  5. Ako ne znaš čagati gospon Mateljan a ti uzmi đitru pa sasongaj jednu. Tak se to dela ak ćeš damu zaitrigirati a ne pisma i to javno.

  6. Ako ne znaš ni svirat a ti onda onk ko pravi muškarac sam zapleši.

  7. super Jurice da je to vama smiješno-da županija mimo legalno izabrane vlasti predstavom zvana “inicijativa građana” za promociju hdz i par lokalnih ego tripova troši 5.5 milijuna kuna, sve kako bi preuzeli vlast u općini od nekih 800 stanovnika. zapitajte se koliko stoji vlast hdz-a onda na području županije? svi mi to plaćamo. ne niti inicijativa građana, ne hdz, ne velepismena doktorica znanosti, ne župan….ali dok je ovaca, biti će i vune-nema brige kod nas za takve.

  8. Ono gore nije smiješno jer partijska knjižica bilo koja ne može ti dati onaj filing kulture življenja. To dobivaš druženjem s ljudima i učenjem od njih, kak bi rekel moj prijatel: Na špici. Najlakše troši onaj tko nikad u životu nije zaradio niti jednu kunu mimo sistema tj državnih jasala.
   Čopor je dobar dok funkcionira Alfa mužijak držeći mlade mužijake za jajca.
   Što recimo misliš što bi bilo da naši vjekovni prijatelji Nijemci nisu pustili 350 000 Hrvata na svoje bauštele? Misliš li stvarno da bi se ovo dvoje dopisivalo pismima putem medija. Bi moj ćurac. Vagali bi svaku riječ i postupak.

   • joj da, ljudi na državnim jaslama su najveći problem našeg društva-vatrogasci, medicinske sestre, liječnici, policija, učitelji…treba ih sve na bauštelu poslati
    srećom pa naši zapadni prijatelji primaju i ove gore navedene, tako da ne moramo brinuti da će ih ostati previše za hranjenje.
    a što se pisama tiče-niti je bitna forma, niti sadržaj-već kao što to obično u takvim slučajevima biva-pozadina koju najbolje oslikava jedna od fotografija nedavno objavljena na temu.
    za napisati roman-kako je propao projekt zvan hrvatska.

  Odgovori