Nekategorizirano

Kroz projekt Job Club For Youth 53 mlade osobe u Karlovcu došle do posla, prošlo ga još 45

Kroz projekt Job Club For Youth 53 mlade osobe u Karlovcu došle do
posla, prošlo ga još 45

Udruga Carpe Diem provodila je u proteklih 16 mjeseci europski projekt Job Club For Youth - Karlovac, u lokalnim okvirima nazvan Klub za zapošljavanje mladih, čiji je osnovni cilj bio smanjiti broj nezaposlenih mladih u Karlovcu. Rezultati su uglavnom dobri, jer želja je bila da se u ovom razdoblju zaposli oko 50% mladih koji će proći kroz projekt i obuku, a konačni podaci su i bolji - u rad se uključila 101 mlada osoba, 98 je završilo obuku i trening, a posao je našlo njih 53, što iznosi 54%. Od te brojke, 39 je našlo posao u privatnom sektoru.

No, rezultati koji su s jedne strane odlični pokazali su i da su mnogi nezaposleni, čak i mladoj dobi, nedovoljno motivirani u potrazi za poslom. Projekt je opsežan, ali kvalitetan, što pokazuju rezultati pa ipak - od 890 mladih koji su putem Zavoda za zapošljavanje obaviješteni o ovom projektu tek je 101 prihvatilo ponudu da kroz učenje i obuku povećaju svoje šanse da se zaposle. Njih su očekivale čak 64 radionice i 90 individualnih konzultacija, no na kraju su rezultati odlični, a očekuje se i da će od onih 45 koji nisu još našli posao mnogi sa svojim novim vještinama u tome uskoro uspjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda, te sufinanciran sredstvima partnera i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Vrijednost projekta je 78.906,72 eura, od čega sufinanciranje EU iznosi 68.814,00 eura. Projekt će u manjem obujmu biti nastavljen i u idućem razdoblju zahvaljujući suradnji Udruge Carpe Diem, Grada Karlovca i Područnog ureda Karlovac Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

KAportal.hr

 

Izdvojeno


Reci što misliš!