Nekategorizirano

Fiktivna tvrtka iz koje se izvlačio novac bila u najmu kod gradonačelnika Slunja

Fiktivna tvrtka iz koje se izvlačio novac bila u najmu kod
gradonačelnika Slunja

Riječanin (33) koji je, po navodima policije nakon završenog kriminalističkog istraživanja, u Slunju otvorio fiktivnu tvrtku kako bi od države na ime poreza i za vlastitu dobit iz nje izvukao čak 100 milijuna kuna tvrtku je registrirao na adresi Auto škole "Bogović" u vlasništvu tamošnjeg HDZ-ovog gradonačelnika i donedavnog saborskog zastupnika Ivana Bogovića.

Kako piše riječki Novi list, radi se o tvrtki "Galeb d.o.o." registriranoj na adresi Plitvička 1 u Slunju. Tamo je osnovana, tvrdi policija, da bi se kao tvrtka s područja od posebne državne skrbi oslobodila plaćanja poreza na dobit, ali i dobila neke poticaje manje vrijednosti. Bogović je jučer novinarima priznao da je ova tvrtka bila tu registrirana i da je uredno plaćala najam.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bavili su se istraživanjem tržišta i imali su pet ili šest zaposlenih radnika koji su uredno dobivali plaću, rekao je Novom listu Bogović uz napomenu da su ove jeseni otkazali najam i da ne zna što je dalje bilo.

Zanimljivo, u tvrtki za koju slunjski gradonačelnik tvrdi da nije fiktivna, bili su zaposleni i neki članovi njegove obitelji.

- Nije se radilo o fiktivnim, već stvarnim zaposlenjima, dodao je Bogović.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!