PROMO

NA STARINSKI NAČIN

Tradicija starog zlatarskog zanata nastavljena je i u Karlovcu - obitelj Gerić je njeguje ručno izrađujući unikatni nakit

Tradicija starog zlatarskog zanata nastavljena je i u Karlovcu - obitelj Gerić je njeguje ručno izrađujući unikatni nakit

Za razliku od industrijski izrađenog nakita, tradicionalnim metodama nemoguće je izraditi dva potpuno jednaka predmeta pa je svaki ručno izrađeni predmet jedinstven i originalan.

Stari obrti polako nestaju, a kvaliteta i unikati sve više ustupaju mjesto pred konfekcijom. 

No ima i onih čuvara tradicije koji nisu pokleknuli pred izazovima brze zarade i koji svoj posao rade na tradicionalan način, onaj kakvog su stoljećima njegovali pravi majstori filigranskog posla. Takva je i obitelj Gerić, koja već dvije generacije oduševljava sve koji su dosad imali priliku uživati u njihovom, ručno izrađenom nakitu. Mladi, budući majstor Josip njihov je zalog za budućnost. 

Kako nam pričaju Gerići, svaka priča ima početak, a njihova je počela 1994. godine otvaranjem prve poslovnice. 

Gerići u svojim počecima

Godine iskustva i vrhunska tehnologija rezultat su inovativnog nakita i stručne izrade. Osobitu važnost u poslovanju pridodaju djelatnici koji su spoj mladosti i godina iskustva. Rezultat toga je izrada visoko kvalitetnog nakita koji je moderan i u skladu s najnovijim trendovima.

Usluge koje nudi ova renomirana zlatarnica su izrada nakita, popravak nakita i naočala, graviranje, procjena i otkup zlata, kao i ugradnja dragog i poludragog kamenja.

- Iako je danas nakit postao dio naše svakodnevice, nekada to nije bilo tako pa su nakit nosili uglavnom najmoćniji i najbogatiji ljudi ili se nosio u posebno svečanim prigodama, među kojima su bila i vjenčanja. Najstariji oblik nakita na našem planetu su Nassarius perle, perle od školjaka stare vjerojatno oko 82.000 godina. Nakit je neizostavni dio svih kultura. I stari Egipćani su iznimno voljeli luksuz, a posebno zlato, podsjećaju Gerići na dugu povijest koja je obilježila i njihove živote. 

Naime, osnovna djelatnost Zlatarnice Gerić ručna je izrada unikatnog nakita i ukrasnih predmeta od plemenitih metala (žuto zlato, bijelo zlato, crveno zlato, srebro…). 

- Pri ručnoj izradi koristimo tradicionalne zlatarske vještine obrade materijala (taljenje, lijevanje, kovanje, piljenje, turpijanje, brušenje, fasanje, poliranje, itd.). Za razliku od industrijski izrađenog nakita, tradicionalnim metodama nemoguće je izraditi dva potpuno jednaka predmeta pa je svaki ručno izrađeni predmet jedinstven i originalan. Osim predmeta vlastititog dizajna, nakit izrađujemo i po narudžbi od našeg ili donesenog materijala, kaže nam najmlađi Gerić kojeg nakon završenog školovanja čeka polaganje majstorskog ispita. 

Pozivaju sve da im se slobodno obrate s vlastitom idejom, a oni će se potruditi realizirati sve želje.

- Posebnu pažnju pridodajemo partnerskim odnosima između naših djelatnika i klijenata u svrhu obostranog zadovoljstva. Veliki izbor nakita ili izradnja nakita prema želji klijenata osiguravaju našim klijenticama dva najljepša modna dodatka svake žene: komad nakita i osmjeh. Kao što je Rosalind Russell rekla: “Uživanje u životu je za ženu najbolja kozmetika.“ Nakit je uvijek omiljen. Lijepo ga je vidjeti na drugima, lijepo ga je darovati, a još ljepše primati na dar. 

Za sve informacije slobodno se javite na e-mail: [email protected], telefon: 095/503-7918

Posjetite našu web stranicu i naš Instagram profil. 

Pogledajte FOTO GALERIJU...

 

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.