PROMO

KARIJERA I JA

Podržite učenike u natjecanju iz solarnih automobila i 3D printanja u sklopu projekta „KaRijERA i JA”

Podržite učenike u natjecanju iz solarnih automobila i 3D printanja u sklopu projekta „KaRijERA i JA”

Projekt „KaRijERA i JA”, čiji je nositelj Tehnička škola Karlovac, tijekom rujna i listopada donosi dva zanimljiva učenička natjecanja u Rijeci i Karlovcu s ciljem promocije strukovnih zanimanja. Natjecanja učenika u utrci solarnih automobila, arduina i 3D printanja biti će iz područja elektrotehnike i računalstva, a natjecanja će moći pratiti i svi građani.

Sve počinje 18. rujna učeničkim natjecanjem HACKATON 3D print u Sportskoj dvorani Zamet u Rijeci. Prvo je na rasporedu 19. rujna od 11 do 18 sati. Sljedećeg dana natjecanje će se održavati također od 11 do 18 sati, a 21. rujna od 9 do 16:30 sati.

Nakon trodnevnog natjecanja u kojem će sudjelovati pet ekipa po 12 učenika, u listopadu će uslijediti natjecanje u solarnim automobilima FAST & SOLAR. Ono započinje 2. listopada i trajat će do 5. listopada. Izložbu solarnih automobile građani će moći razgledati u Hotelu Marina Rijeka na Adamićevom gatu 3. listopada. Sljedećeg dana na Aerodromu Grobničko polje u Rijeci održat će se utrka solarnih automobila s početkom u 16 sati. Na natjecanju će sudjelovati pet ekipa po četiri učenika iz Tehničke škole Karlovac, Strukovne škole Gospić, Obrtničke i tehničke škole Ogulin, Srednje škole Slunj te Elektroindustrijske i obrtničke škole Rijeka.

Riječ je o partnerskim školama na projektu „KaRijERA i JA” čiji je cilj uspostava programskih i kadrovskih uvjeta koji će unaprijediti učenje temeljeno na radu za učenike i odrasle polaznike strukovnog obrazovanja u sektoru elektrotehnike i računalstva Regionalnog centra kompetentnosti Tehničke škole Karlovac. Konačna svrha je povećanje zapošljivosti i mogućnosti za daljnje obrazovanje.

Naposljetku, u slatkovodnom akvariju Aquatika u Karlovcu održat će se MIKRO KONTROLFRIK - HACKATON arduino. Dana 10. listopada natjecanje će se održavati od 10 do 18:30 sati, a 11. listopada od 10 do 18 sati. Posljednjeg dana natjecanja, 12. listopada, građani će ga moći pratiti od 10 do 15:30 sati.

„Cilj natjecanja je unaprijediti mogućnost učenja koje se temelji na radu s učenicima. Kako bi učenici dobili što kvalitetnije znanje iz sektora elektrotehnike i računalstva.”, priopćeno je iz Tehničke škole Karlovac.

Izdvojeno


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.