VIJESTI.hr

Udžbenici se prvašićima raspali prvog dana nastave: "U školi su nam rekli da ih zalijepimo selotejpom"

Udžbenici se prvašićima raspali prvog dana nastave:
Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

''U ponedjeljak su klinci dobili udžbenik, a u utorak su prvi put pisali u njega. Kad su došli kući, imali smo što vidjeti - kupusaru! Kako koju stranicu okrenete, tako listovi ispadaju, ljepilo puca. A kad smo idućeg dana stigli s djecom u školu, učiteljica nam je rekla: Eto, udžbenici se počinju raspadati pa kod kuće lijepite stranice selotejpom da se ne raspadnu cijeli. Svi smo zgroženi jer su nam u školi rekli da udžbenike koje smo besplatno dobili moramo čuvati i na kraju školske godine vratiti inače ćemo platiti štetu'', požalili su se roditelji osječkih prvašića na udžbenike.

Roditelji osječkih prvašića upozorili su i da nisu jedini te da jako puno razreda u Hrvatskoj ima udžbenike koji se raspadaju, a Glas Slavonije piše da je riječ o dijelu od čak 5000 udžbenika, odnosno nakladnik je isporučio udžbenike, a ljepilo se nije osušilo. Konkretno, radi se o radnom udžbeniku za hrvatski jezik 'Škrinjica slova i riječi' izdavača Alfa - nakladnika čije su udžbenike učitelji odabrali u najvećem broju nakon onih Školske knjige.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Postavlja se pitanje naše odgovornosti u ovoj priči i o tome smo mi roditelji dosta raspravljali. Zaključili smo, O.K., lijepit ćemo udžbenik selotejpom. Ali hoćemo li mi morati platiti za štetu za koju nije krivo dijete nego loša izrada ako udžbenik moramo vratiti'', pitaju se zabrinuti roditelji.

Direktor Alfe Miro Petrić kaže da su za sve znali: ''Podatak smo evidentirali već prošli tjedan, a dogodilo se to da je, nažalost, manja količina spomenutog naslova izašla iz tiskare prije propisanog roka koji je potreban za sušenje ljepila. To je uzrokovalo da se korice i knjižni blok nisu dovoljno dobro slijepili te nisu postigli potrebnu razinu kompaktnosti.

Tvrdi da su obavijestili škole: ''Čim smo saznali za nedostatak, odmah smo obavijestili sve škole te svima ponudili zamjenu za ispravan primjerak spomenutog naslova, što ćemo učiniti u najkraćem mogućem roku. Iskreno nam je stalo da naši prvašići ne osjete nikakav nedostatak te smo maksimalno fokusirani na rješavanje nastale situacije''.

RTL.hr


Reci što misliš!