VIJESTI.hr

VIDEO: Komentar Zorana Šprajca - spomenik primjeren Domovini

VIDEO: Komentar Zorana Šprajca - spomenik primjeren Domovini

Nasuprot spomeniku Franji Tuđmanu u Zagrebu za devet mjeseci u Zagrebu će niknuti Spomenik domovini.

Naime, premda Zagreb već ima Oltar domovine na Medvedgradu, zagrebački gradonačelnik odlučio je da moramo imati i Spomenik domovini pa je zajedno s predsjednikom Vlade položio kamen temeljac za Spomenik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lijepo oslikava našu Domovinu

Bit će, kažu njih dvojica, to monumentalni kompleks gdje će počast Hrvatskoj odavati domaći i strani državnici, premda je kako rekosmo, Franjo Tuđman upravo zbog toga dao napraviti Oltar domovini. Ali  Bandićev i Plenkovićev Spomenik će biti puno primjereniji Domovini jer on baš lijepo oslikava našu Domovinu.

Naime kako je već primijetio kolega Vojislav Mazzocco s portala Index, kamen temeljac za Spomenik Domovini položio je višestruki optuženik USKOK-a kao i predsjednik stranke koja je također bila na optuženičkoj klupi zbog pljačke Domovine, a koja se zbog nekih korupcijskih afera nedavno opet morala riješiti nekoliko ministara odanih Domovini.

Za našu Domovinu je također tipično da je Spomenik prvotno trebao stajati 21 milijun kuna, ali kako se više može zaraditi na 35 milijuna nego na 21 milijun, odlučeno je da će spomenik na kraju stajati 35 milijuna. Jedan dio materijala za spomenik Domovini nabavit će se izvan Domovine. Iz Češke stižu cigle, a specijalni polimeri iz Nizozemske što je također primjereno za Domovinu.

Spomenik će graditi kum Milana Bandića

A da bi posveta Domovini u kojoj su kumske, rođačke i stranačke veze sinonim za dobar posao bila potpuna, Spomenik će graditi kum Milana Bandića, izvjesni Milan Penava tj. njegova tvrtka Tigra. Stoga su i Milan Bandić i Andrej Plenković bili potpuno u pravu kad su na polaganju kamena temeljca kazali da će ovo biti spomenik hrvatskog identiteta, običaja i kulture i sjajno obilježje grada Zagreba koji obilježava Milan Bandić.

RTL.hr


Reci što misliš!