VIJESTI.hr

VIDEO, komentar Zorana Šprajca: Mnogi nisu računali na to da HNS nije Most i da će zagrljen s HDZ-om nastaviti koračati u suton

VIDEO, komentar Zorana Šprajca: Mnogi nisu računali na to da HNS
nije Most i da će zagrljen s HDZ-om nastaviti koračati u suton

Bio je to epski politički trenutak, na ovim  prostorima neviđen, do tog 27. travnja 2017. kada je, u jednom dahu, Andrej Plenković zamolio tajnicu da 'pripremi papire' te smijenio četiri Mostova ministra.

I mnogi su već računali na to da će se u četvrtak na sjednici Vlade povijest opet ponoviti, da će tajnica Vlade, gospođa se inače zove Andreja Gabrijel, opet morati pripremiti odluku o razrješenju dvoje HNS-ovih ministara. Ali nisu računali na to da u toj stranci nisu naivni kao u Mostu pa će HDZ i HNS i dalje zagrljeni koračati u suton.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ljubavnici" su večeras, naime, postigli dogovor po načelu "i stisnuti i otpustiti" te su se dogovorili da će se koeficijenti nastavnicima, ali vjerojatno i policajcima, od sredine iduće godine povećati za 2 posto.

Uz već obećanih 2 + 2 + 2 posto povećanja osnovice od iduće godine, dakle u tri navrata po dva posto, ovo je proglašeno kao veliki iskorak za plaće nastavnika i HNS će i dalje ostati lojalan član vladajuće koalicije premda, samo da podsjetimo, sindikati za prekid štrajka traže povećanje koeficijenta za 6 posto sada, a ne dva posto jednom i nekada.

RTL.hr


Reci što misliš!