VIJESTI.hr

KANDIDAT DO KANDIDATA Težak tjedan pred Plenkovićem: Uskoro su izbori u HDZ-u, a mnogi bi se rado vidjeli na njegovoj poziciji

KANDIDAT DO KANDIDATA Težak tjedan pred Plenkovićem: Uskoro su
izbori u HDZ-u, a mnogi bi se rado vidjeli na njegovoj poziciji

Pred Andrejem Plenkovićem veliki je tjedan: Tek što se stišala bura oko ministra Krstičevića koji ostaje u Vladi, krajem idućeg tjedna raspisuju se unutarstranački izbori u HDZ-u.

I fešta svetoga Vlaha u Dubrovniku bila je prilika za susret i prepucavanja između dvaju tabora kandidata za predsjednika HDZ-a, pri čemu je šef stranke odgovorio kritičarima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sa smiješkom na licu na jugu Hrvatske. Nakon, kako je premijer rekao, stalnog kontakta s ministrom Krstičevićem donio je odluku: "On ostaje ministar."

Imovinska kartica ministra Krstičevića u središte pozornosti došla je nakon što je najavljeno da će biti voditelj Plenkovićeva izbornog stožera.

"Imate ljude koji imaju puno vremena. Ne rade ništa, gledaju kako podmetati drugome, prenositi trivije, a ne baviti se bitnim", kazao je predsjednik Vlade.

A da se ne bavi dovoljno bitnim stvarima za HDZ, iako se posvetio međunarodnim odnosima, Plenkoviću je spočitao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji se u utrci za HDZ svrstao u tim Mira Kovača i Davora Ive Stiera.

"Otišli smo u jednom smjeru koji se pokazao da nije dobar, birači su to prepoznali. Poslali su poruku da to nije dobro i zato smo tu sa svojim razmišljanjima i zato se toliko kandidata i javlja zbog činjenice da HDZ ne ide u dobrom smjeru", upozorava Penava.

Iz Dubrovnika gdje su projekti ulaganja u grad ispisani na čak 30 stranica, Plenković mu odgovara:

"Imat ćemo tu unutarstranačku kampanju pa ćemo otvoriti karte do kraja da vidimo tko je što napravio na kojem planu. U mandatu naše vlade Hrvatska gospodarski zdravo raste. Recite gospodinu Penavi što se sve radi, a naročito što se radi za grad Vukovar. Ako neće on, onda ćemo mi istih ovakvih 30 strana za Vukovar spomenuti pa ćemo vidjeti tko je kome što učinio."

Kako neslužbeno doznajemo, Nacionalno vijeće HDZ-a trebalo bi se sastati u četvrtak i tada raspisati unutarstranačke izbore. Očekuje se još na čiju će stranu stati Milijan Brkić koji je prije nekoliko dana izjavom izazvao pomutnju.

"Činjenica je da je HDZ izgubio zadnje dvoje izbore. Činejnica je da su nam birači glasači poslali poruku. Moramo vratiti 'dite' materi, moramo u politiku vratiti emociju, moramo HDZ vratiti na onaj put koji je pobjednički, a to ćemo napraviti uz mudru i pametnu politiku", kazao je nedavno Brkić.

Penava to tumači kao moguću potporu timu okupljenom oko Mire Kovača.

"Mislim da je na tragu razmišljanja kojeg i sam imam, a to je da smo vodili pogrešnu politiku u proteklom periodu, da smo se odmaknuli od svog biračkog tijela i da moramo napraviti zaokret i vratiti se tamo gdje nam je prirodna baza", smatra Penava.

Treći kandidat za predsjednika HDZ-a, Tomislav Karamarko, za idući je petak najavio skup u Sesvetama. A aktualni predsjednik stranke, Plenković, poručuje kako u kampanji očekuje i sučeljavanja.

No, prije svega imat će i test stabilnosti koalicije i to u odnosu zagrebačkog HDZ-a i stranke Milana Bandića tijekom izglasavanja GUP-a grada Zagreba. A nakon zaziva svetoga Vlaha, premijer će se sredinom tjedna pomoliti u Vatikanu gdje će se sastati sa Svetim Ocem.

RTL.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!