ŽUPANIJA

U Belaju održane dvije svečanosti: Otvorena energetski obnovljena škola i obilježena obljetnica ratnih događanja

U Belaju održane dvije svečanosti: Otvorena energetski obnovljena
škola i obilježena obljetnica ratnih događanja

U općini Barilović, točnije u mjestu Belaju, jučer je bilo posebno svečano. Obilježena je 27. obljetnica od proboja tenkova iz vojarne Logorište, potom su brojni gosti i uzvanici prisustvovali otvorenju energetski obnovljene zgrade Područne škole Belaj.

- Zahvaljujemo se Karlovačkoj županiji na sufinanciranju gotovo pola iznosa ovog projekta vrijednog 1,5 milijuna kuna. Ostatak sredstva osigurano je kroz bespovratna sredstva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije,  rekla je Vesna Car ravnateljica OŠ Bariović te pojasnila kako ovime nisu završeni svi projekti u školi. U tijeku je i obnova PŠ Leskovac, a zbog povećanja broja učenika priprema se i nadogradnja matične škole u Bariloviću.

Radove na obnovi škole u Belaju, koju polazi 57 učenika, izvela je domaća tvrtka „SA Bišćan“, a prigodan program pripremili su učenici uz potporu svojih učitelja. Školsku zgradu, njene učenike i djelatnike blagoslovio je rektor Bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu Anđelko Košćec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, škola u Belaju izgrađena je 1912. godine, s radom je započela 2.1.1913. Tada je imala 57 učenika, baš kao i danas. U Domovinskom ratu je potpuno uništena, ali je 1995. godine zahvaljujući sredstvima koja su prikupili stanovnici Južnog Tirola obnovljena, a sada i energetski učinkovita.

KAportal.hr


Reci što misliš!