ŽUPANIJA

OŠ Barilović "puna" projekata: Dobili vrtni alat, čekaju sredstva za projekt pismenosti i energetsku obnovu škole u Belaju

OŠ Barilović
Ravnateljica Vesna Car

Osnovna škola Barilović aplicira za sredstva Europskog socijalnog fonda u projektu "Unapređenje pismenosti, temelj cjeloživotnog obrazovanja", javljaju nam iz škole.

U ovom projektu, vrijednom 1,5 milijuna kuna partneri su im OŠ Netretić i OŠ Cetingrad te Zajednica tehničke kulture karlovačke županije.

- Za učenike ove tri škole planirane su izvannastavne aktivnosti kojima želimo unaprijediti digitalnu, čitalačku i prirodoslovnu pismenost. Tako bi učenici od prvog do četvrtog razreda stekli osnovna informatička znanja, učenici petih i šestih razreda bavili bi se ekološkim sadržajima (školskim vrtovima i voćnjacima, briga za očuvanje rijeke Korane), dok su za učenike sedmih i osmih razreda predviđene teme iz poduzetništva. Projekt nosi naziv PONOS (Pismenost otvara nove obrise svijeta) čime smo htjeli pokazati da smo ponosni na lokalnu zajednicu u kojoj živimo, kazala je ravnateljica Vesna Car.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

OŠ Barilović aplicirala je i na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, te je za svoju područnu školu u Belaju zatražila iznos od 1.7 milijuna kuna kako bi se energetski obnovila zgrada i postigao prelazak na obnovljive izvore energije (pelete).

- Fond za energetsku učinkovitost i OŠ Barilović potpisali su partnerstvo na ovom projektu te još čekamo konačnu potvrdu ministarstva. Ovaj projekt posebno nam je važan jer broj učenika ove područne škole svake godine raste, dodaje ravnateljica. Ponosni su i na novi vrtni alat koji su dobili od Ministarstva poljoprivrede, a kako bi održavali nastavu u vrtu.

KAportal.hr


Reci što misliš!