ŽUPANIJA / DUGA RESA

PRILOG RTL-a: Zamjenici gradonačelnika Duge Rese svojim potezom oduševili sve: "Kad prođe politika, time ćemo se ponositi"

PRILOG RTL-a: Zamjenici gradonačelnika Duge Rese svojim potezom
oduševili sve:
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Rijetko kada imamo priliku čuti da se političari ili javni dužnosnici odriču vlastite plaće, i to u korist građana. Ali upravo takva priča stiže iz Duge Rese, o čemu je KAportal i pisao prije dva dana (pogledajte tekst).

Zamjenici gradonačelnika svoje su predizborno obećanje ispunili. Od novčana mijenjenog za svoje plaće kupili su informatičku opremu za dvije osnovne škole i krenuli u obnovu dječjih igrališta. Zamjenik gradonačelnika odrekao se svoje plaće i za dvije osnovne škole kupio 30 računala, 28 projektora i 29 projekcijskih platna u vrijednosti od 256 tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"To je bila odluka za koju ni dan danas ne žalim. Kad prođe politika, to je ono čime ćemo se moći ponositi, a naša djeca će znati da ako nismo mogli učiti umjesto njih da smo im bar nekako pomogli", priča nam Miroslav Furdek, zamjenik gradonačelnika Duge Rese. Ovakva donacija školama je itekako od pomoći.

- Ovo je jedna dobra donacija za djecu i učitelje i sada ćemo nastavu napraviti onako kako treba, kako sam i zamišljao da bude još bolja i zanimljivija", rekao je Krešimir Božičević, ravnatelj Oš Vladimir Nazor, Duga Resa.

U četiri godine mandata ukupno 2 milijuna i 100 tisuća kuna umjesto za plaće bit će uloženo u informatizaciju škola i dječja igrališta.

- Do kraja ove godine će se opremiti još tri kompletne informatičke učionice u srednjoj i dvije osnovne škole", kaže Tomislav Boljar, gradonačelnik Duge Rese.

Tri dječja igrališta već su gotova, a cilj je da ih na području grada bude 16. Zamjenica gradonačelnika zbog svoje odluke ni trenutak ne žali.

"Kad su mi roditelji s djecom počeli slike slati i kad su me počeli zvati vidjela sma cijelu vrijednost ovog projekta. Do tada možda ni ja sam nisam bila svjesna kolika je potreba za tim i evo ljudi su počeli vjerovati da je to stvarnost", tvrdi Katarina Srakočić, zamjenica gradonačelnika Duge Rese.

Mnogi stanovnici Duge Rese oduševljeni su potezom gradskih političara. Posebno oduševljena je majka dvoje djece Martina.

- Jako pohvalno i lijepo od njih, imam i sama dvoje djece i bit će lijepo, poslužit će svima i igrat će se svi."

- Djeci to i treba, tu ima i slabo vrtića i mjesta za igru i ovo je baš pohvalno", rekla je Danijela iz Duge Rese. Primjer zamjenika gradonačelnika iz Duge Rese možda bi mogli slijediti i drugi.

Vijesti.rtl.hr


Reci što misliš!