ŽUPANIJA / DUGA RESA

Iako manje, Mrežnica i Korana i dalje zamućene - ronioci utvrdili da izvori nisu uzrok mutne Mrežnice

Iako manje, Mrežnica i Korana i dalje zamućene - ronioci utvrdili
da izvori nisu uzrok mutne Mrežnice

Dan nakon što je zbog zamućenja Korane i Mrežnice zasjedao Stožer civilne zaštite Karlovačke županije i najavio što će sve poduzeti, utvrđeno je da su rijeke manje zamućene, a veliki izvori nisu uzrok mutne Mrežnice.

- Hrvatske vode obavile su izvid rijeke Mrežnice u dužini od 25 kilometara na šest lokacija, kao i izvid rijeke Korane. Na rijeci Mrežnici zamućenje je i dalje prisutno, međutim u Generalskom Stolu utvrđeno je 75-postotno bistrenje rijeke, u Zvečaju od 30 do 60 posto, dok je na gradskom kupalištu u Dugoj Resi jedva vidljivo. Što se tiče Korane, uzvodno od ušća Mrežnice do ušća Radonje u Tušiloviću je manje zamućena iako Radonjom još uvijek teče zamuljena voda, priopćili su danas iz Stožera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodali su kako su ronioci KPA Vodomar Duga Resa jučer obišli četiri velika izvora rijeke Mrežnice u zaseoku Erdelj, Leskar, Mateško Selo i Zvečaj i utvrdili da oni nisu uzrok zamućenja.

- Tijekom današnjeg dana izvidom je uočeno znatno poboljšanje, odnosno bistrenje rijeke Mrežnice. Bez obzira na kišu, vjerujemo u daljnji intenzitet bistrenja rijeka, poručili su iz Stožera civilne zaštite.

KAportal.hr


Reci što misliš!