ŽUPANIJA / DUGA RESA

Duga Resa slavi svoj dan, apel Boljara: Naša ljepotica Mrežnica nam je pokazala lice užasa i upozorila na naš odnos prema prirodi

Duga Resa slavi svoj dan, apel Boljara: Naša ljepotica Mrežnica nam
je pokazala lice užasa i upozorila na naš odnos prema prirodi

- Kažu da je povijest svjedok vremena, svjetlo istine, učiteljica života, učiteljica života, vlasnica starine. Uspjeli smo uhvatiti pravac u kojem nastojimo poštovati prošlost s pogledom u budućnost. Danas je simbol Duge Rese živopisna rijeka Mrežnica, žila kucavica ovog kraja. Naša zelena ljepotica pokazala nam je lice koje do sada nismo poznavali. Neki kažu da je to lice uzrokovala kiša, neki da ga je uzrokovao čovjek, ipak to lice užasa i upozorenja govori nam ga svoje ponašanje prema prirodi moramo mijenjati. Ukoliko svojim djelovanjem ne zaštitimo ono što nam je omogućilo razvoj, već nemarom uništimo rijeke i cjelokupni eko sistem prestat ćemo postojati, nestat ćemo. Trenutno provodimo projekte vrijedne 60 milijuna kuna, a projekte oko 50 milijuna kuna imamo pred ugovaranjem, međutim, ništa neće biti važno ako ne zaštitimo vlastito okruženje i ne djelujemo u suživotu s prirodom. Dobitnici današnjih priznanja iznad su standarda, svojim radom, znanjem sposobnošću i izvrsnošću Dugu Resu kontinuirano unapređuju i čine je boljom. Ponosni smo na sve vas, jer želimo da naš grad bude mjesto u kojem će ljudi živjeti s osmjehom na licu. Slušano potrebe mladih i djece i zato od ove godine imamo i Dječje gradsko vijeće – kazao je čestitajući svima nagrađenima gradonačelnik Tomislav Boljar.

Okupljeni gosti u dugoreškoj kino dvorani potom su pogledali tri odlična kratka filma koja su, uz ljepote grada na Mrežnici, pokazala razmišljanja i pogled mladih i najmlađih na Dugu Resu, a u centru svega je Mrežnica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

(-)Jutros sam prošetao uz Mrežnicu u Brigu i mogu reći bistri se. Kao Karlovačka županija jučer smo svima uputili lijepu čestitku svima za Dan grada, ugovorom za energetsku obnovu Doma zdravlja i kupnju dva vozila ukupno vrijednih 2,5 milijuna kuna. Najtoplije se nadam da ćemo i mi ljudi, poput Mrežnice, biti malo bistriji – kazao je uz čestitke za Dan grada karlovački župan Damir Jelić.

DOBITNICI NAGRADA; POVELJA I PRIZNANJA

Nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena je Andriji Matakoviću koji je cijeli život kroz različite segmente dao velik doprinos razvoju grada. Desetljećima je radio u svojoj kovinotokarskoj radionici, pomažući svima kako u ratu tako i u miru. Danas radionicu vodi sin Mladen koji je i preuzeo nagradu.

Povelja Grada Duge Rese s plaketom dodijeljena je Mladenu Puškariću, vlasniku ugostiteljskog obrta Zeleni kut koji ima tradiciju neprekinutog rada još 1967. godine, a koji je s godinama truda i ulaganja prerastao u obiteljski hotel s 3 zvjezdice i zapošljava 12 djelatnika.

Povelja Grada s plaketom dodijeljena je i članovima Upravnog odbora Auto kluba Miji Bišćanu, Zdravku Movre, Ivanu Benkoviću, Mariji Polović, Nikoli Desoviću, Branku Šavoru, Velimiru Odrčiću i Zvonku Beli, jer su uspješno godinama vodili Klub koji je bio potpuno uništen, a danas je reprezentativna ustanova koja nudi niz usluga te su upravo pred završetkom izgradnje novih poslovnih prostora.

Godišnje javno priznanje pripalo je vodstvu KPA Vodomar Marinu Božičeviću, Romanu Mužaku i Nikici Spudiću, dugoreškom ponosu Hrvatske za hrabro i nesebično spašavanje na području grada, ali i cijele Hrvatske.

Novčane nagrade pripale su Nikoli Caru proslavljenom dugoreškom tekvandoašu te Miri Mamiću dugogodišnjem predanom vatrogascu za nesebičan volonterski rad.

Ove godine po prvi puta Dječje gradsko vijeće dodijelilo je priznanja i pohvalnice za Najdječje djelo te svima koji su doprinijeli svojim nesebičnim aktivnostima i postigli osobne uspjehe te svima koji su odabrani u likovnom natječaju. Najveće priznanje Dječjeg vijeća dobila je Anja Lauš, odlična učenica i sportašica. Pohvalnice su dobili i Lorena Duh, Laeloo Han Vukelja, Mary Magdić, Silvija Brnadić, Filip Moguš, Anamarija Bišćan, Anna Petrčić, 4. b razred OŠ Ivan Goran Kovačić, Filip Lovnički, Anamarija Holjevac te Matej Dorić polaznik Srednje škole Duga Resa. Nagrade su uručile mala gradonačelnica Anamarija Bišćan i zamjenica gradonačelnice Anamarija Salopek.

Dječje vijeće, iako nije bilo ranije predviđeno, odlučilo je javno priznanje uručiti i zamjenicima dugoreškog gradonačelnika Katarini Srakočić i dr. Miroslavu Furdeku, jer su se nesebično odrekli svojih plaća te taj novac uložili u izgradnju i opremanje dječjih igrališta te informatičko opremanje škola.

KAportal.hr


Reci što misliš!