ŽUPANIJA / DUGA RESA

Mladomisnik Fabijan Štedul prvi dugoreški svećenik nakon 147 godina: Nisam ni po čemu bolji, Gospodin me izabrao

Mladomisnik Fabijan Štedul prvi dugoreški svećenik nakon 147
godina: Nisam ni po čemu bolji, Gospodin me izabrao

Nakon 147 godina Duga Resa je dala mladog svećenika, velečasnog Fabijana Štedula koji je u prisustvu velikog broja vjernika, rodbine i roditelja Mire i Ivana, slavio svoju mladu misu u svom rodnom gradu. Zaređen je u sarajevskoj katedrali Srca Isusova na Petrovu. Za mladu Župu Bl. Alojzija Stepinca ovo je velik događaj, ali i za cijelu grad, jer prema crkvenim knjigama posljednji mladomisnik u Dugoj Resi bio je velečasni Ivica Stišćak iz Vinice, koji je mladu misu imao 4. kolovoza 1872. godine.

Mlada misa održana je na Trgu hrvatskih mučenika, odnosno na mjestu gdje će biti izgrađena nova župna crkva Blaženog Alojzija Stepinca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Čast mi je da danas mogu pozdraviti mladomisnika Fabijana i sve njegove uzvanike. Ovaj događaj nam je posebna čast i posebno smo ponosni na ovaj svečani trenutak. Crkva je s tobom obogaćena za još jednog svećenika, a naše zahvale i molitve dragome Bogu neka te prate kroz život i budu pokazatelj našeg divljenja i poštovanja. Budi istinski pastir i duhovni vođa stadu koje ti bude povjereno, ostani vjeran i iskren, Bog te blagoslovio – uputio je čestitke Branko Risek upravitelj Župe bl. Alojzija Stepnica.

U koncelebraciji s brojnim svećenicima, euharistijsko slavlje predvodio je Fabijan Štedul, koji je za životni poziv odabrao služiti Kristu.

-Danas u centru je Krist, ne ja, Fabijan Štedul, ja nisam po ničemu drugačiji, ni po čemu bolji, samo jedan kojeg je Gospodin izabrao da izvrši jedno divno djelo spasenja, prije svega s mojim životom, a onda i s mnogima - istaknuo je mladomisnik Štedul.

Čestitke u kojima je poželio obilje radosti u životu i radu kao svećeniku uz obilje Božjeg blagoslova mladomisniku je uputio bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup Vrhbosanske nadbiskupije Vinko Puljić. Velečasni Fabijan Štedul svećenik je Sarajevske nadbiskupije i služit će hrvatskom narodu u Bosni i Hercegovini.

KAportal.hr


Reci što misliš!