ŽUPANIJA / DUGA RESA

Kreće totalni "makeover" vodoopskrbe u Dugoj Resi i okolnim općinama - ogroman zahvat počeo radovima u Frketić Selu

Kreće totalni

Kad je riječ o vodama neizbježna je bila i tema nedavnog zablaćenja Mrežnice. Ispred Karlovačke županije dožupanica Martina Furdek Hajdin podsjetila je da će se formirati tijelo koje će raditi na istraživanju uzroka. Uključit će se i stručne tvrtke koje će raditi na tome i biti koordinirane od strane Hrvatskih voda, međutim ukoliko će trebati financijska ili administrativna pomoć Županija će također pomoći. Isto tako Županija se uključila u rješavanje vodoopskrbe u Generalskom Stolu, a potpomogla je i ovogodišnje čišćenje rijeke Mrežnice, koje bi trebalo biti nastavljeno dogodine. Projekt Aglomeracije koji će se provoditi na području Karlovca, Barilovića i Duge Rese, ukupno vrijedan gotovo 400 milijuna kuna, trebao bi krenuti dogodine. Formirano je i Povjerenstvo kojeg čine po tri člana Hrvatskih voda, HEP-a i Županije, koje bi trebalo ponuditi rješenja kako ublažiti štete koje nastaju kao posljedica djelovanja HE Lešće, a uskoro će biti sklopljen i sporazum. Isti stručnjaci i inženjeri bit će članovi su Povjerenstva za Mrežnicu.

- U Dugoj Resi sam prije svega kako bih pohvalio Grad Dugu Resu i Komunalno te način kako surađuju s Hrvatskim vodama. U planu 2016-2019 godina na ovom području smo planirali i potrošili gotovo 10 milijuna kuna, ali i prepoznali partnera koji je držeći se strategije i uvažavajući dinamiku iskoristio sva raspoloživa sredstva. Priprema se i projekt Aglomeracije, a moram reći da se za razliku od nekih drugih sredina, ovdje postupa proaktivno, a to ponovno govori o dobroj suradnji dvaju gradova, Duge Rese i Karlovca, ali i Karlovačke županije - kazao je Davor Vukmirić zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda. Na pitanje novinara vezano za rješavanje problema vezanih za zablaćenje Mrežnice, Vukmirić je odgovorio kako nema projekta kojeg se partnerski ne može riješiti i problema kojeg se ne može dovesti do rješenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Komunalno Duga Resa brine za više od 540 kilometara cjevovoda, na površini od oko 450 kilometara četvornih, zapošljava 46 djelatnika te zahvaća oko 2,4 milijuna kubika vode godišnje. Godišnji gubici su bili veći od milijun kubika, ali zahvaljujući projektu smanjenja gubitaka, već su značajno smanjeni. Predstavnici Hrvatskih voda i Grada Duge Rese danas su obišli izvedene radove na terenu te bili nazočni otvaranju radova na vodovodu prema Frketić Selu, u dužini 1400 metara, čime će biti osigurana dodatna vodoopskrba cijelog sustava prema Generalskom stolu i Bosiljevu.

KAportal.hr


Reci što misliš!