ŽUPANIJA / DUGA RESA

Gljivarska večer u Amfiteatru: Omlet u mega tavi promjera dva metra s tisuću jaja i sto kilograma vrganja oduševio Dugorešane

Gljivarska večer u Amfiteatru: Omlet u mega tavi promjera dva metra
s tisuću jaja i sto kilograma vrganja oduševio Dugorešane
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Iako se Gljivarska večer u Dugoj Resi održava niz godina, sada je po prvi puta održana na otvorenom u dugoreškom Amfiteatru, gdje se okupilo puno građana kako onih željnih druženja i zabave, tako i brojnih ljubitelja gljiva.

Program je otpočeo edukativnim predavanjem Gljivarskog saveza, nastavio se nastupom plesnih grupa POU i Udruge za mlade Agora, ženskog pjevačkog zbora Vila, KUD-ova Sveti Juraj Duga Resa, Vinčica Belajske Poljice i Izvor iz Generalskog Stola. Učenik Srednje škole koji je osmislio dizajn plakata dobio je pohvalu, a okupljenima je svakako najzanimljivija bila priprema i degustacija ogromnog omleta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U Amfiteatar smo se odlučili preseliti kako bi veći broj ljudi mogao prisustvovati i kako bi kroz nekoliko godina ovo postala tradicionalna manifestacija koja će privlačiti posjetitelje i turiste.

Omlet pripremaju naši kuhari iz osam restorana s područja naše TZP-e, peče se u velikoj tavi promjera 2 metra, a u njemu će biti čak tisuću jaja i gotovo 100 kilograma vrganja. Jaja nažalost nismo mogli nabaviti od naših OPG-a, jer je to enormna brojka, već iz trgovačkog centra. Kako mislimo zeleno izbacili smo svu plastiku. Oko 500 porcija omleta koje dijelimo posjetiteljima besplatno servirani su u kalupima od kruha u obliku čamca, jer smo grad na rijeci – kazao je Ivan Puškarić novi direktor TZP Četiri rijeke.

Omlet, kojeg su prvi probali Ivan Puškarić i gradonačelnik Tomislav Boljar, bio je ukusan, porcije za posjetitelje doista obilne pa se velika tava brzo ispraznila.

KAportal.hr


Reci što misliš!