ŽUPANIJA / DUGA RESA

Sutra u Dugoj Resi održava se župna svetkovina u znak sjećanja na proglašenje A. Stepinca blaženim

Sutra u Dugoj Resi održava se župna svetkovina u znak sjećanja na
proglašenje A. Stepinca blaženim
Crkva u Dugoj Resi

Večerašnjom misom u 18.30 sati, u dugoreškoj Župi blaženog Alojzija Stepinca završit će trodnevna duhovna priprema za župnu svetkovinu koja se obilježava sutra, 3. listopada.

Svetkovina se obilježava u znak sjećanja na dan kada je 1998. godine sveti Ivan Pavao II u Mariji Bistrici blaženim proglasio zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od petka do nedjelje u župnoj crkvi održava se duhovni program kojeg vodi vikar iz Novigrada na Dobri pater Dario Grbac, koji je dodao da je danas u jutarnjom misi bio i zaziv Duha Svetog za školsku djecu i studente te blagoslov školskih torbi.

- U ponedjeljak slavimo župnu svetkovinu Blaženog Alojzija Stepinca misama u 8.30 i 18.30 sati. Taj dan je u našoj župi u ovoj godini poseban i po tome što možete moliti oprost za sebe ili za svoje pokojne, poručio je vlč. Branko Risek te dodao kako će, između misa, kroz dan, crkva biti otvorena i bit će izložen Presveti Oltarski sakrament.

Večernju misu tog dana predvodit će Vladislav Mandura, vojni kapelan i dekan Karlovačkog vojnog dekanata, sa svećenicima iz Mrežničkog dekanata.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!