ŽUPANIJA / DUGA RESA

Dogradonačelniku Duge Rese Zoranu Viloviću oduzeta riječ u Gradskom vijeću - "nema pravo govoriti ako to ne dozvoli gradonačelnik"

Dogradonačelniku Duge Rese Zoranu Viloviću oduzeta riječ u Gradskom
vijeću -

Dugoreški dogradonačelnik Zoran Vilović na jučerašnjoj je sjednici Gradskog vijeća nije uspio sudjelovati u raspravi o Proračunu jer mu to nije dozvolio predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Grčić (HDZ).

Naime, nije mu htio dati riječ obrazloživši kao nema pravo sudjelovati u raspravi na Vijeću ako mu to gradonačelnik ne dozvoli.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vilović je revoltiran napustio Gradsku vijećnicu te se na svoj status "petog kotača" požalio novinarki KAportala.

- Htio sam se javiti u sklopu rasprave o Proračunu i malo me šokiralo što mi to predsjednik Vijeća nije dozvolio. Svih proteklih godina, sudjelovao sam u raspravama, davao nadopune informacija, komentirao, čak dao i poneku kritiku, i nikad mi to nije bilo zabranjivano. Sad se očito, u ovo predizborno vrijeme, uvodi neka nova praksa, pa će se očito pokušati nekome omogućiti, a nekome i ograničiti djelovanje. Ovo doživljavam kao jedan od takvih poteza, kazao je dogradonačelnik Vilović te pojasnio kako je pitao predsjednika Grčića za razlog, a on mu je rekao da je takvo obrazloženje dobio od pravne službe.

- Predsjednika sam pitao kakva je to nova praksa i zašto, a on mi je rekao kako je postupio po obrazloženju pravnice Grada, pretpostavljam da je mislio na pročelnicu Milković, prema kojem se ja nemam pravo javljati i sudjelovati u raspravi osim ako mi gradonačelnik to ne dopusti, priča Vilović.

- Koliko znam to ne stoji u Pravilniku, ali zatražit ću pismeno obrazloženje. No, ako sam ja kršio Pravilnik protekle tri i pol godine, a da me nitko nije onemogućio da govorim i skrenuo pažnju na to da griješim, onda se moram zapitati za stručnost tih naših stručnih službi, zaključio je dogradonačelnik Zoran Vilović te se ponovno vratio na sjednicu kako bi slušao nastavak vijećničke rasprave.

Vilović izgleda već duže vrijeme nije na istoj "valnoj dužini" kao aktualni gradonačelnik Tomislav Boljar, a bilo je i situacija da je iz revolta na sjednici Vijeća sjedio u zadnjoj, "magarećoj klupi", tvrdeći "da ga ignoriraju". Što se u dugoreškoj gradskoj upravi događa pet mjeseci prije izbora, možemo samo nagađati, no za pretpostaviti je da i Vilović ima izbornih ambicija. Podsjetimo, Vilović je na mjesto dogradonačelnika Duge Rese stigao kao koalicijski partner HSS-a i to kad je bio član HSP-a Ante Starčević. U međuvremenu je prešao u Hrvatsku konzervativnu stranku, pa postao nezavisni. Hoće li takav, ili pak u okviru neke druge političke opcije izaći na lokalne izbore treba tek vidjeti.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!