ŽUPANIJA / DUGA RESA

PREPOZNATLJIVE LOKACIJE

"Područje bez signala" s Dugom Resom u glavnoj ulozi na velikom festivalu u Lilleu, a od jeseni na HTV-u

Serija ima i dramske i humoristične elemente pa će vjerojatno biti dobro prihvaćena kod široke publike, a osim u Dugoj Resi snimana je i u Zagrebu, Karlovcu (industrijski kompleks Mrzlo Polje), Ličkom Osiku, Gračacu te Finskoj i Tunisu.

U francuskom gradu Lilleu danas počinje Series Mania, najznačajniji svjetski festival TV serija, na kojem će biti premijerno prikazano niz serija iz cijelog svijeta, a Hrvatsku predstavlja šestodijelna serija "Područje bez signala", u kojoj glavnu ulogu igra naša Duga Resa u ulozi fiktivnog gradića Nuština. Riječ je o seriji u režiji Dalibora Matanića, nastaloj na osnovu istoimenog hit romana Roberta Perišića, a u kojoj glume Krešimir Mikić, Rene Bitorajac, Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Izudin Bajrović i drugi.

Priča serije prati dvojicu Zagrepčanina, poduzetnika Olega (Rene Bitorajac) i njegovog nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu (Krešimir Mikić), koje u zabačeni provincijski gradić dovede narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Da bi mu isporučili turbinu kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u gradiću utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Ubrzo gradić živne i mještani radom polako vraćaju izgubljeno dostojanstvo i nadu, ali tada se počinju gomilati nevolje. Serija ima i dramske i humoristične elemente pa će vjerojatno biti dobro prihvaćena kod široke publike, a osim u Dugoj Resi snimana je i u Zagrebu, Karlovcu (industrijski kompleks Mrzlo Polje), Ličkom Osiku, Gračacu te Finskoj i Tunisu.

foto: Promo HTV

 

Izdvojeno


Reci što misliš!