ŽUPANIJA / DUGA RESA

DND i UNICEF

Predstavnica Duge Rese na edukaciji za koordinatore programa "Gradovi i općine – prijatelji djece"

Predstavnica Duge Rese na edukaciji za koordinatore programa
Savez DND

Predstavljen je i novi priručnik provedbe programa za lokalne i regionalne koordinatore "Od akcije do programa"

U sklopu projekta "Unaprjeđenje mehanizama praćenja stanja i postupaka lokalnih zajednica za ostvarivanje prava djeteta" koji Savez DND (Društvo naša djeca) provodi s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, u Zagrebu je održana dvodnevna edukacija za koordinatore programa „Gradovi i općine – prijatelji djece“.

U edukaciji je uz 25 koordinatora iz cijele Hrvatske sudjelovala i koordinatorica za Grad Dugu Resu. Predstavljen je i novi priručnik provedbe programa za lokalne i regionalne koordinatore "Od akcije do programa", javili su iz Grada Duge Rese.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nova znanja i vještine prikupljene u dvodnevnoj edukaciji koordinatori će koristiti u daljnjoj provedbi programa "Gradovi i općine -prijatelji djece", ali i u prenošenju svojih iskustava na koordinatore iz drugih lokalnih zajednica.

Koordinatorima je na edukaciji predstavljen i novi priručnik provedbe programa za lokalne i regionalne koordinatore „Od akcije do programa“, pri čemu su nova, redefinirana područja i metodologiju programa predstavile autorice Priručnika: dr. sc. Ivana Borić i dr. sc. Arijana Mataga Tintor. Svoja iskustva i važnost uloge lokalnih koordinatora u provedbi programa na terenu podijelile su iskusne koordinatorice iz Opatije Sanja Škorić s naglaskom na važnost dječje participacije, zatim iz Zaboka Jasenka Borovčak, istaknuvši i važnu ulogu volonterskog angažmana u programu te iz Čakovca dr. Marija Hegeduš Jungvirth gdje je jedna od uloga koordinacijskog odbora i značajno širenje mreže gradova i općina, na području Međimurske županije, kao put prema županiji-prijatelju djece.

Drugi je dan bio posvećen temama vidljivosti programa i javnom zagovaranju za djecu, o kojima je više rekla Gorana Banda, stručnjakinja za odnose s javnošću, a svoja iskustva na ovu temu prenijela je i dugogodišnja koordinatorica i dopredsjednica Saveza DND, Sonja Borovčak. Koordinatori su na kraju edukacije dobili osnovna znanja o strateškom planiranju koje im je prenijela dr. sc. Martina Ferić, te je ujedno istaknuta potreba da se organizira posebna jednodnevna radionica za strateško planiranje.

Izdvojeno


Reci što misliš!