ŽUPANIJA / DUGA RESA

KULTURNA SUBOTA

Kunstbunker Music & Art Festival, 2. dan: Odlične jazz svirke, mališani napravili mural u čast književnice Irene Lukšić

Kunstbunker Music & Art Festival, 2. dan: Odlične jazz svirke, mališani napravili mural u čast književnice Irene Lukšić

Festival se nastavlja jazz koncertom u Karlovcu, 7. listopada.

U subotu se odvio drugi i posljednji dan 15. Kunstbunker Music & Art festivala u Dugoj Resi za kojega su likovni umjetnici Nikola Vukmanić i Leonard Lesić održali radionicu izrade grafita za djecu, koja su potom izradila u Parku doktora Franje Tuđmana mural posvećen književnici Ireni Lukšić.

Vukmanić, Lesić i Lucija Krašić su izložili svoja umjetnička djela u dugoreškom amfiteatru, gdje se nastavio glazbeni program, a njega je drugog dana činio nastup Trija Davora Doležala u kojemu su Davor Doležal na gitari, Hrvoje Kralj na kontrabasu i Janko Novoselić na bubnjevima, a koji je izvodio skladbe s albuma "Strange Beauty". Potom je isti sastav kao Magic Jam Invaders nastavio s neobveznom svirkom kojoj su se mogli pridružiti i lokalni glazbenici, a pozivu se odazvao Tihomir Žganjer na bubnjevima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prethodnog, prvog dana 15. Kunstbunker Music & Art festivala nastupili su novinar, književnik i radijski voditelj Damir Valent s kombinacijom komičarskog nastupa i književne večeri, a potom su održana tri džez-koncerta. Capisconne trio je imao svoj prvi nastup u sastavu Ivan Kapec na gitari, Mak Murtić na saksofonu i Bruna Matić na bubnjevima. Nakon njih je nastupio kvartet Jerka Jurina kojega čine Jerko Jurin na bubnjevima, Luka Čapeta i Pavle Jovanović na gitarama te Hrvoje Kralj na basu. Tradicionalno se na kraju prvog dana festivala održavaju posebne svirke s glazbenicima iz različitih bendova, takozvani Sunrise Sessions, pa je tako bilo u petak kada su na pozornici zajedno nastupili B. Matić, Murtić, Čapeta i Kralj.

Kunstbunker Music & Art Festival organizira Udruga za poticanje kulture i umjetnosti "Kunstbunker Duga Resa". Petnaesti Kunstbunker Music & Art Festival se održava u sklopu 7. Open Art, socijalne skulpture kojom na inovativan i konstruktivan način oplemenjuju zajednicu, a u sklopu čega će dodatno 7. listopada s početkom u 20 sati u Gradskom kazalištu "Zorin dom" u Karlovcu nastupiti austrijska glazbenica MillyCent, dobitnica najprestižnijih austrijskih državnih nagrada za džez-glazbu.

Izdvojeno


Reci što misliš!