ŽUPANIJA / DUGA RESA

raspisan natječaj

Grad Duga Resa prodaje parcelu bivše "Marcele", cijena prava sitnica - "Imamo jako puno zainteresiranih za gradnju poslovnih prostora i stanova"

Grad Duga Resa prodaje parcelu bivše

Spomenimo da je parcela Marcele procijenjena na 29.000 eura, a ostalo zemljište na 36.400 eura, odnosno sveukupno se može kupiti za 65.400 eura

Grad Duga Resa odlučio je prodati zemljište na kojemu je nekada bila zgrada tzv. Marcela, a danas je parkiralište nasuprot Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, kao i njoj susjednu parcelu koja se nalazi iza reda kuća u Ulici bana Jelačića, odnosno uz prugu, sve do željezničkog podvožnjaka. Za to su raspisali javni natječaj, koji je za predaju ponuda otvoren do srijede, 21. veljače.

-  Nekretnina označena kao k.č.br. 2585 Bana J. Jelačića ukupne površine 1215 m2 i to dvorište površine 954 m2, nadstrešnica Bana J. Jelačića površine 11 m2, stambena zgrada Bana J. Jelačića kb 29 površine 250 m2, upisana u zk. uložak 3595 k.o. 338125 Duga Resa 2. Navedena nekretnina u naravi je građevinsko neizgrađeno zemljište koje u polovici predstavlja parking izveden podlogom od makadama, a u drugoj polovici zemljište je prekriveno niskim raslinjem, a na kojoj nekretnini se donedavno nalazio zakonit stambeni objekt koji je u potpunosti uklonjen. Prodaju se kao cjelina nekretnine označene kao k.č.br. 2587 Bana J. Jelačića, voćnjak površine 1937 m2 upisana u zk. uložak 2204 k.o. 338125 Duga Resa 2 te k.č.br. 2588 Bana J. Jelačića, pašnjak površine 357 m2, upisana u zk. uložak 3596 k.o. 338125 Duga Resa 2 - piše u natječaju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Spomenimo da je parcela Marcele procijenjena na 29.000 eura, a ostalo zemljište na 36.400 eura, odnosno sveukupno se može kupiti za 65.400 eura. Natječaj možete pogledati na ovom linku.

Pitali smo u Gradu koji su razlozi prodaje ovih vrijednih nekretnina koje dijelom služe kao parkiralište u dijelu grada gdje nema previše parkirališnih mjesta, a s obzirom na to da se u blizini osim škole nalazi i Dom zdravlja te ljekarna. Kažu da imaju više zainteresiranih investitora za kupnju zemljišta, a u sklopu ove investicije rješavat će se, navode, i parkirališna mjesta.

- Grad Duga Resa je posljednjih godina zaprimio iskaze interesa nekolicine investitora za otkupom čestica označenih kao kč.br. 2585, 2587 i 2588 sve u k.o. Duga Resa 2, a radi izgradnje poslovnih zgrada. S obzirom na to da do nedavno nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi sa suvlasnikom na k.č.br. 2585, Grad nije imao pravne osnove za raspolaganje cjelokupnom nekretninom kao ni pravnog interesa za raspolaganje s svojim suvlasničkim dijelom, kao niti interesa za raspolaganje s ostale dvije čestice odnosno 2587 i 2588 koje s navedenom 2585 čine prostornu cjelinu. S obzirom na to da su imovinsko-pravni odnosi za k.č.br. 2585 riješeni, a interes investitora je i dalje velik, raspisan je Natječaj za prodaju ovih nekretnina (objavljen na web stranicama Grada Duge Rese i u Večernjem listu) pod uvjetom da se u roku od 2 godine od zaključenja kupoprodajnih ugovora na istima izvrši ulaganje, odnosno sagrade poslovne građevine u sklopu kojih se eventualno mogu nalaziti i stambeni prostori. Ovakvo ulaganje sukladno je urbanističkom planu uređenja Grada Duge Rese (Službeni glasnik Grada Duge Rese br. 05/08, 9/12, 8/20, 01/21 i 9/23) prema kojemu se predmetne nekretnine nalaze u zoni mješovite, pretežito poslovne namjene (M2) te je u gospodarskom interesu Grada Duge Rese, kažu nam u Gradu.

U slučaju uspješne realizacije poslovnog plana pojavit će se i nova parkirališna mjesta. Također u sklopu projekta uređenja Parka dr. Franje Tuđmana uredit će se dodatna parkirališna mjesta za potrebe Doma zdravlja, škole i ostale potrebe. Nakon realizacije prometnog rotora zbog čega je uklonjeno nekoliko derutnih građevina sada postoji mogućnost stvaranja novog, urbanijeg izgleda ulaza u centar grada - smatraju u Gradu.

Izdvojeno


Reci što misliš!