ŽUPANIJA / DUGA RESA

ZAPUŠTENI OBJEKT

Hoće li zapuštena dugoreška Vrtlarija konačno biti obnovljena i dobiti funkciju? Devastirano zdanje danas bila i jedna od tema sjednice Gradskog vijeća

Hoće li zapuštena dugoreška Vrtlarija konačno biti obnovljena i dobiti funkciju? Devastirano zdanje danas bila i jedna od tema sjednice Gradskog vijeća

Gradonačelnik Tomislav Boljar podsjetio je da Vrtlarija park ima svoju vrijednost, te je rekao da su već imali nekoliko sastanaka na tu temu.

Hoće li nekad poznata dugoreška Vrtlarija, a danas zapušteno ruglo u blizini centra grada ikad dobiti svoj stari sjaj i biti mjesto gdje će Dugorešani moći nabavljati bilje za sadnju i ostale potrepštine za svoje vrtove. 

Ovo se pitanje danas potegnulo na sjednici dugoreškog Gradskog vijeća gdje je vijećnicu Karmen Banjavčić interesiralo ima li gradska uprava plan da se nešto poduzme po tom pitanju, posebno jer uskoro kreće detaljno uređenje parka koji se nalazi u blizini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Vrtlarija je dosta veliki problem i ružno izgleda, želja mi je da se to uredi i da se stavi u funkciju u kojoj je bila. Problem su i financije jer nemamo vlastitih sredstava s obzirom na brojne investicije. Objekt se nalazi i pod zaštitom konzervatora pa je i to stvar koju treba sagledati. Razgovarala sam s kolegicom iz InoveDR da se razmotri postoji li mogućnost da se nabave sredstva za uređenje, rekla je direktorica dugoreške Čistoće Josipa Škrtić Pucarević. 

Gradonačelnik Tomislav Boljar podsjetio je da Vrtlarija park ima svoju vrijednost, te je rekao da su već imali nekoliko sastanaka na tu temu.

- Nažalost dosta nije bilo natečaja na koje bi se ovakav projekt mogao aplicirat, a nadam se da će se otvoriti. Tiha želja svih je da se to uredi i da Duga Resa ima svoj rasadnik bilja koje će se onda saditi po zelenim površinama, rekao je Boljar. 

Pročelnik Mladen Rakočević odgovorio je na pitanje vijećnika o projektu uređenja parka Dr. Franje Tuđmana koji ide u obnovu. 

- Planiramo ove godine dovršiti započeto, plan je da se uklone stabla koja su po elaboratu trebala biti uklonjenu kao i orezivanje.  Predstoji nam postupak javne nabave za radove koji bi uključili poslove postavljanja javne rasvjete, uređenja stazica i sadnju novih stabala i ukrasnog grmlja, rekao je Rakočević.  

Gradonačelnik Boljar potvrdio je da projekt ide po planu, te najavio da će se uskoro raspisivati javna nabava za ove poslove. 

- Rok izvođenja je 9 mjeseci i nakon javne nabave nadam se da ćemo imati park kako je projektiran i kako su konzervatori dali uvjete, od prometnice, stazica, hortikulture i rasvjete. Vjerujem da ćemo ga urediti na način da postane mjesto okupljanja građana Duge Rese i da bude jedan od ljepših parkova, rekao je Boljar. 

Izdvojeno


Reci što misliš!