ŽUPANIJA / OGULIN

BRAVO OGULINCI!

Ogulin i njegovo skijalište u predgrađu je pravi hit! Za vikend pohrlili skijaši iz cijele Hrvatske, no ima taj grad još mnogo toga za ponuditi

Ogulin i njegovo skijalište u predgrađu je pravi hit! Za vikend pohrlili skijaši iz cijele Hrvatske, no ima taj grad još mnogo toga za ponuditi
foto Nebojša Magdić

Ljubitelji skijanja, ali i svi ostali imaju tu još niz atrakcija, od onih prirodnih i nadaleko poznatih - Kleka i Đulinog ponora i manje prirodnih kao što je akumulacijsko jezero Sabljaci.

Skijalište u ogulinskom predgrađu Vučići pravi je hit ove zime. Već je prošlo više od deset godina otkad su od padine u Ogulinu vrijedni članovi skijaškog kluba napravili skijalište, a nakon niza pohvalnih napisa i posebno onog poznatog glumca Asima Ugljana, Vučići su proteklog vikenda doživjeli pravi turistički procvat.

O tome svjedoči gužva na skijalištu ali i na parkingu gdje je teško bilo naći mjesto za automobil među brojnima iz cijele Hrvatske. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je ogulinski novinar Nebojša Magdić uz cestu izbrojao čak 149 atuomobila i to s registracijama od Pule, Vukovara, Rijeke, Dubrovnika,  Zagreba, Splita, Krapine Siska, Karlovca i Čakovca. 

- Dečki iz Ski kluba Ogulin, zadnjih su dana sa svojim skijalištem u Vučićima, hit tema svih hrvatskih medija – od portala, preko najtiražnijih dnevnih listova, do svih televizija. Jer kakvo je to skijalište, pitaju se kolege novinari, gdje se ne plaća žičara a domaćini te časte rakijom. A ako im želiš pomoći, možeš donirati kojom kunicom. A ne moraš. Pa gdje to ima. E pa ima. U Ogulinu. I ako to skijašima širom „lijepe naše“, zvuči kao čista znanstvena fantastika, napisao je Magdić.

Podsjetio je da je sanjkalište otvoreno tijekom cijelog dana a da žičara radi od 17 sati kako bi se sačuvala staza. Noćno skijanje traje do 22 sata i za nju ne treba nikakav ski pass - sve je "mukte". 

Tome se posebno oduševio i glumac Ugljan, a njegove dojmove možete pročitati ovdje. Skijanje nije jedino što Ogulin može ponuditi. Ljubitelji skijanja, ali i svi ostali imaju tu još niz atrakcija, od onih prirodnih i nadaleko poznatih - Kleka i Đulinog ponora i manje prirodnih kao što je akumulacijsko jezero Sabljaci lijepog u sva godišnja doba. Frankopanski kaštel je u centru grada, a tu je i odlična gastronomska ponuda.

Svi u Ogulin! 

Izdvojeno


Reci što misliš!