ŽUPANIJA / OGULIN

HVALEVRIJEDAN PROJEKT

Grad Ogulin nastavlja s projektom Zaželi! Planirano zapošljavanje 30 osoba za pomoć 180 starijih i nemoćnih

Grad Ogulin nastavlja s projektom Zaželi! Planirano zapošljavanje 30 osoba za pomoć 180 starijih i nemoćnih
Borna Filic/PIXSELL

Organizirat će im prehranu, obavljati kućanske poslove, pružati pomoć pri održavanju osobne higijene i zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba.

Grad Ogulin nastavlja s provedbom projekta Zaželi, javljaju u ogulinskoj gradskoj upravi, U veljači je u gradsku upravu stigla obavijest da je projekt Zaželi uspješno prošao administrativnu provjeru te je ušao u drugu fazu provjere u kojoj se ocjenjuje kvaliteta projekta.

- I tu fazu je uspješno prošao pa je gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potpisao ugovor za provedbu projekta kojim će Gradu Ogulinu biti odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1,4 milijuna eura. Projekt je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, konkretno iz Europskog socijalnog fonda iz programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., navode u Gradu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovo je četvrti po redu projekt Zaželi u Hrvatskoj i treći kojeg je prijavio Grad Ogulin.

Projektom je planirano zapošljavanje 30 osoba koje će pružati pomoć za najmanje 180 starijih i nemoćnih, potrebitih građana. Organizirat će im prehranu, obavljati kućanske poslove, pružati pomoć pri održavanju osobne higijene i zadovoljavanju drugih svakodnevnih potreba.


Ukupno trajanje projekta je tri godine ili 36 mjeseci, od čega se 32 mjeseca odnosi na samu uslugu korisnicima, a ostatak na pripremne i završne administrativne poslove na projektu.

Izdvojeno


Reci što misliš!