ŽUPANIJA / OPĆINE

ŽUPANIJSKI KOLEGIJ

Županica u radnom posjetu općinama Draganić i Lasinja - skenirano aktualno stanje i najavljeno brdo projekata

Županica u radnom posjetu općinama Draganić i Lasinja - skenirano aktualno stanje i najavljeno brdo projekata

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin zajedno sa suradnicima nastavila je održavanje kolegija po lokalnim jedinicama, inače praksu koju je uveo bivši župan Damir Jelić.

U Općini Draganić održan je prvi terenski kolegij županice Karlovačke županije Martine Furdek Hajdin. Kako su pritom izvjestili, jedan od glavnih aktualnih projekata na području Općine je katastarska izmjera, a u tijeku je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju nove zgrade u kojoj će biti smještena ambulanta opće i dentalne medicine.

Iz Karlovačke županije dodaju kako Općina Draganić planira izradu projektne dokumentacije za izgradnju nogostupa sa sustavom odvodnje na dionici ceste koja spaja Bencetiće i Tuškane te cestu u Mrzljakima, a u pripremi su i projekti rekonstrukcije Vatrogasnog doma Draganić, uređenje i opremanje kulturnog centra, kao i opremanje sportskog centra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Odlična vijest iz Draganića svakako je jedan razredni odjel više u tamošnjoj Osnovnoj školi, koju u novoj školskoj godini ukupno pohađa 201 učenika.

Nakon Draganića, županica je održala kolegij s Općinom Lasinja, gdje je obiđen i prostor novouređenih ambulanta opće i dentalne medicine, koju je u prošloj godini preuzeo Dom zdravlja Karlovac.

- Karlovačka županija financirala je uređenje prostora u vrijednosti 120 tisuća kuna te su na taj način poboljšani uvjeti rada i pružanja zdravstvene skrbi. Kontinuirano brinemo o kvaliteti i dostupnosti pružanja medicinske djelatnosti na svim dijelovima županije, a posebice na ruralnim i disperziranim područjima,  poručuju iz Županije.

Na lasinjskom području u prošloj godini otvoren je i predškolski odgojno - obrazovni program, Dječji vrtić Bambi, koji danas pohađa 20-ero mališana. Obzirom na popunjenost smještajnog kapaciteta vrtića, iz Karlovačke županije najavljuju rekonstrukciju i nadogradnju trenutnog vrtića. 

Izdvojeno


Reci što misliš!