ŽUPANIJA / OPĆINE

SIGURNO U PLANINE

U Cetingradu započela prva planinarska škola, polaznici će naučiti kako sigurno pohoditi planinske vrhove

U Cetingradu započela prva planinarska škola, polaznici će naučiti kako sigurno pohoditi planinske vrhove

Polaznici su odradili i prvi izlet na Petrovoj gori, a pred njima je još šest atraktivnih izleta

Planinarsko društvo „Crvene stijene“ iz Cetingrada uz podršku društva za planinarenje, istraživanje i očuvanje prirodoslovnih vrijednosti „Osmica“ iz Karlovca organizirao je prvu opću planinarsku školu za članove društva, Hrvatskog planinarskog saveza i sve one koji žele sigurno pohoditi planine i uživati u nesvakidašnjoj ljepoti naših planina.

Kako poručuju organizatori, škola je započela 12. rujna ove godine, a prvo predavanje bilo je o planinarstvu i povijesti planinarstva i opremi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sljedećih tjedana održat će se predavanja na teme: upoznavanje hrvatskih planina i planina u okruženju, kretanje po uređenim stazama i obilaznicama, čvorovi, orijentacija i meteorologija, opasnostima u planini, organizacija HGSS-a, priprema, kretanje, boravak te ponašanje u planini, speleologija i alpinizam, noćenje u planini i predavanje o zaštiti prirode, pojašnjavaju organizatori.

Ujedno, polaznici su odradili i prvi izlet na Petrovoj gori i polaznike čeka još šest atraktivnih izleta.

- Voditelj škole, predavači i instruktori su iskusni planinari, članovi HGSS-a, vodiči Hrvatskog planinarskog saveza i instruktori Hrvatskog planinarskog saveza, a nakon završetka škole svi polaznici koji steknu uvijete polagat će završni ispit i svi koji ga uspješno polože dobit će diplome Hrvatskog planinarskog saveza, dodaju.

Izdvojeno


Reci što misliš!