ŽUPANIJA / OPĆINE

IMA UVJETE ZA MIROVINU

Primarnu zdravstvenu skrb u Žakanju na zadovoljstvo svojih pacijenata i dalje će "krpat" dosadašnji liječnik, no dokad tako?

Primarnu zdravstvenu skrb u Žakanju na zadovoljstvo svojih pacijenata i dalje će

- Dr. Željko Maršić, spec. obiteljske medicine i nakon 1. siječnja 2022. godine nastavlja s radom u Specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine u Žakanju, dakle ne odlazi u mirovinu, potvrdila je ravnateljica Diković.

Ako je vjerovati podacima županijske vijećnice Ehlimane Planinac (SDP) s jedne od sjednica Županijske skupštine, kako u primarnoj i sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti u Karlovačkoj županiji trenutno radi 28 liječnika starijih od 65 godina, u toj kategoriji nalazi se i liječnik obiteljske medicine iz Ambulante u Žakanju. A prema svemu sudeći uskoro će popraviti prosjek i liječnicima umirovljenicima koji su još uvijek "prisiljeni" raditi.   

Naime, ponovimo kako je ravnateljica Doma zdravlja Ozalj Nada Diković još ljetos kazala kako je dugogodišnji liječnik Ambulante u Žakanju, dr. Željko Maršić, nakon navršenih 65 godina već dva puta zatražio produženje obavljanja privatne prakse. No, to tako neće ići u nedogled, naime, zahtjev za produženje prakse može se odobriti najduže do 70-te godine starosti liječnika, pa se shodno tome opetovano postavlja pitanje, što nakon toga?

Njegovi mnogobrojni pacijenti barem u sljedećih godinu dana trebali bi biti mirni. Kako je na upit KAportala potvrdila ravnateljica DZ Ozalj, liječnik za sada ne odlazi u mirovinu.   

- Dr. Željko Maršić, spec. obiteljske medicine i nakon 1. siječnja 2022. godine nastavlja s radom u  Specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine u Žakanju, dakle ne odlazi u mirovinu. Na vlastiti zahtjev samo neće obavljati dužnost mrtvozornika, pojasnila je ravnateljica Diković.  

U ovom konkretnom slučaju, rekli bismo u Žakanju je požar gašen, a vatra još gori.  

Izdvojeno


Reci što misliš!