ŽUPANIJA / OPĆINE

INICIJATIVA ŽUPANIJE

Uređenje prostora buduće ljekarne u Cetingradu pri samom je kraju - u projektu financijski sudjeluju Općina, Karlovačka županija, DZ Slunj i Karlovačka ljekarna

Uređenje prostora buduće ljekarne u Cetingradu pri samom je kraju - u projektu financijski sudjeluju Općina, Karlovačka županija, DZ Slunj i Karlovačka ljekarna

Stanovnicima cetingradskog područja prva ljekarna udaljena je gotovo 19 kilometara.

U prostoru Doma zdravlja Slunj u Cetingradu uskoro bi trebala biti otvorena i građanima dostupna ljekarna. Naime, s obzirom da je stanovnicima cetingradskog područja prva ljekarna udaljena gotovo 19 kilometara, Karlovačka županija pokrenula je inicijativu o uspostavljanju ljekarničke djelatnosti i u Općini Cetingrad.  

Projekt vrijednosti gotovo 200 tisuća kuna zajednički provode Karlovačka županija, Karlovačka ljekarna, Dom zdravlja Slunj te Općina Cetingrad. Zamjenica županice Vesna Hajsan - Dolinar, u pratnji načelnice Općine Cetingrad Marine Kalić, ravnateljice Karlovačke ljekarne Snježane Skukan te ravnateljice Doma zdravlja Slunj Ivanke Magdić, obišla je radove na uređenju prostora u Cetingradu koji će se koristiti kao depo Karlovačke ljekarne u Općini Cetingrad.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Završetak radova na uređenju prostora buduće ljekarne planira se u veljači 2022. godine. Na području općine Cetingrad, Dom zdravlja Slunj pruža usluge opće i dentalne medicine, a uz ljekarničku djelatnost, zdravstvena skrb za mještane Cetingrada bit će unaprijeđena i kvalitetnija. 

Inače, iz Karlovačke županije napominju, kako je Županija osnivač 14 zdravstvenih ustanova, te kontinuirano brinu o kvaliteti i dostupnosti pružanja zdravstvene i ljekarničke skrbi na području županije. 

Izdvojeno


Reci što misliš!