ŽUPANIJA / OPĆINE

NAJAVA NASTAVKA PROJEKTA

Druga faza projekta "ZAŽELI za Općinu Bosiljevo" privedena kraju, no 71 osoba starije živote dobi ne bi trebala ostati bez pomoći u kući

Druga faza projekta

Najveći broj korisnika, njih 31 nalazi se u životnoj dobi u rasponu od 76 do 85 godina, a njih 7 u dobi iznad 90 godina.

U Bosiljevu je održana završna javna tribina projekta “ZAŽELI za Općinu Bosiljevo”, na kojoj su nazočili partneri projekta, predstavnice HZZ – Područni ured Karlovac predstojnica Ivana Mehle i Anita Moguš te ravnateljica Vesna Seljan Milčić iz Centra za socijalnu skrb Duga Resa. 

Načelnik Općine Josip Kasun uvodno je istaknuo o potrebama za uslugom koja se pruža starim i nemoćnim osobama na području općine, o pozitivnom financijskom učinku projekta kroz plaće žena i korist od usluge i higijenskih potrepština koje prime korisnici. Naveo je kako se Općina Bosiljevo prijavila na javni poziv III faze projekta Zaželi u trajanju od pola godine te da se očekuje pozitivni ishod prijave i skori povratak žena na radna mjesta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Voditeljica projekta Martina Zorko predstavila je rezultate projekta odnosno ostvarene zadane ciljeve. U projektu je sudjelovala 71 osoba starije životne dobi kojoj je pružena pomoć u njenom domu obzirom na individualne potrebe korisnika i u dogovoru sa zaposlenom ženom koja je korisnicima na usluzi. Na projektu je radilo 10 žena i voditeljica projekta. 

- Najveći broj korisnika, njih 31 nalazi se u životnoj dobi u rasponu od 76 do 85 godina, a njih 7 u dobi iznad 90 godina. Ove brojke govore o korisnicima starije životne dobi kojima je zaista potrebna tuđa pomoć. Svaki mjesec korisnicima je podijeljen paket higijenskih potrepština u vrijednosti 50 kuna. Projektom je omogućeno osposobljavanje koje je provelo Pučko otvoreno učilište POUKA u Karlovcu. Svih 10 žena je osposobljeno za jednostavne poslove u zanimanju kuhar. Dobiveno znanje će im koristiti u daljnjem radu, poručila je Zorko. 

Projekt je financiran 100 posto nepovratnim sredstvima iz Europskog Socijalnog fonda u vrijednosti od 926.050 kuna, u trajanju od 26.02.2021. do 26.08.2022. godine.

Izdvojeno


Reci što misliš!