ŽUPANIJA / OPĆINE

NIJE MU PRVI PUT

Načelnik općine Bosiljevo na pozive Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa ne odgovara? I 17 mjeseci nakon izbora njegova imovinska kartica nedostupna je javnosti

Načelnik općine Bosiljevo na pozive Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa ne odgovara? I 17 mjeseci nakon izbora njegova imovinska kartica nedostupna je javnosti

Kasun je dobio rok od 15 dana od donošenja odluke o pokretanju postupka da dostavi očitovanje Povjerenstvo. Bez obzira, da li se je ovaj puta odazvao pozivu Povjerenstva ili nije, kazna mu ne gine.

Načelnik općine Bosiljevo Josip Kasun doslovno je sam sebe doveo u situaciju da Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa nije imalo drugog izbora već donijeti odluku o pokretanju postupka. Razlog je u tome što se Kasun jednostavno oglušio na pozive Povjerenstva koje je utvrdilo propuste pri podnošenju imovinske kartice povodom ponovnog izbora na dužnost općinskog načelnika. 

Naime, Zakonom je propisana obveza dužnosnika koji su na izborima ponovno izabrani ili imenovani na istu dužnost, bez obzira obnašaju li dužnost profesionalno ili neprofesionalno, da u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost podnesu Povjerenstvu izvješće o svojoj imovini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

To Kasun nije učinio 

U provedenom postupku administrativne provjere izvješća o imovinskom stanju dužnosnika Josipa Kasuna, Povjerenstvo je utvrdilo u roku od 30 dana od dana stupanja na dužnost načelnika Općine Bosiljevo, na koju je ponovno izabran, nije podnio izvješće o svojoj imovini. 

I ne samo to. Povjerenstvo je 28. rujna 2021. pisanim putem pozvalo Kasuna da u roku od 15 dana od dana primitka zaključka podnese pravilno i potpuno ispunjeni važeći obrazac izvješća o imovinskom stanju. 

Ali jednostavno nije išlo. Povjerenstvo navodi da načelnik općine Bosiljevo u danom roku nije ispunio obveze, te je u srpnju ove godine donijelo odluku o pokretanju postupka zbog moguće povrede odredbi Zakona. 

Inače, imovinska kartica načelnika Josipa Kasuna nije objavljena ni do danas - više od godinu dana od poziva Povjerenstva i tri mjeseca od donošenja odluke o pokretanju postupka. 

Nije prvi put

Ime načelnika općine Bosiljevo već se našlo pred Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa. U 2015. godini Povjerenstvo mu je odrezalo kaznu od 4 tisuća kuna zbog istovremenog obnašanja dužnosti općinskog načelnika i obavljanja funkcije direktora trgovačkog društva Stambeno gospodarstvo d.o.o. iz Duge Rese.  

U ovom aktualnom slučaju, Kasun je dobio rok od 15 dana od donošenja odluke o pokretanju postupka da dostavi očitovanje Povjerenstvo. Bez obzira, da li se je ovaj puta odazvao pozivu Povjerenstva ili nije, kazna mu ne gine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!