ŽUPANIJA / OPĆINE

HVALEVRIJEDAN PROJEKT

Projekt "Pomoć ženama, žene pomažu 3" u Josipdolu ide kraju, svoje iskustvo rada podijelila je gerontodomaćica Ivka Maras

Projekt
Općina Josipdol

S početkom ove godine zaposleno je 14 žena ciljane skupine na rok od 6 mjeseci koje brine i skrbe o 84 starije i/ili nemoćne osobe

U općini Josipdol ovog je tjedna održana završna konferencija za medije u sklopu provedbe projekta "Pomoć ženama, žene pomažu 3", a kojeg provodi Ženska udruga Katarine Josipdol. 

Projekt obuhvaća zapošljavanje teže zapošljivih žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja na poslovima pružanja podrške starijim i/ili nemoćnim osobama na području Karlovačke županije odnosno općina Josipdol, Tounj, Plaški i grada Ogulina. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S početkom ove godine zaposleno je 14 žena ciljane skupine na rok od 6 mjeseci koje brine i skrbe o 84 starije i/ili nemoćne osobe. Krajnji korisnici su svaki mjesec od siječnja do lipnja dobili paket osnovnih kućanskih i higijenskih potrepština.

Svoje iskustvo rada podijelila je gerontodomaćica Ivka Maras. Istaknula je kako joj navedeni projekt puno znači, jako se povezala sa svojim korisnicima te im pomaže što god je potrebno.

 

Posebno je sretna što je upoznala nove radne kolegice iz drugih općina i gradova s obzirom da ŽUK Josipdol provodi projekt na području općina Josipdol, Plaški i Tounj te na području grada Ogulina. 

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Pomoć ženama, žene pomažu 3, potpisan je 7. prosinca 2022 godine u Splitu te su Ženskoj udruzi Katarine Josipdol dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 91.607,94 eura.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine. Traje ukupno 8 mjeseci, odnosno do 07. kolovoza 2023. godine.

Obvezni partneri na projektu su, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Karlovac te Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Ogulin

Izdvojeno


Reci što misliš!