ŽUPANIJA / OPĆINE

ZBRAJA SE ŠTETA

Dan poslije olujnog nevremena u Ribniku! Nema objekta koji nije stradao, načelnik Blažević: Ići će se u proglašenje elementarne nepogode VIDEO

Dan poslije olujnog nevremena u Ribniku! Nema objekta koji nije stradao, načelnik Blažević: Ići će se u proglašenje elementarne nepogode VIDEO

U obilazak pogođenog područja danas dolazi i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin

Pogranično područje uz Sloveniju jučer je u popodnevnim satima pogodilo olujno nevrijeme, kakvo stanovnici ovog kraja ne pamte. Tuča veličine teniskih loptica spustila se nad selima uz Kupu na žakanjskom području, a puno gore je prošao susjedni ribnički kraj. Nema kuće koja nije oštećena. 

U razgovoru za KAportal, načelnik Dino Blažević kazao nam je da stradalo minimalno 250 do 300 objekata. Nevremenom su posebno bila pogođena mjesta Lipnik, Jarnevići, Veselići, Griči.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uništena su krovišta kuća, fasade, automobili. Oštećeno je i krovište crkve sv. Ilije u Lipniku na kojoj se upravo provode sanacijski radovi od posljedica potresa. Štetu su pretrpjeli i OPG-ovci, i prema prvim procjenama ne toliko usjevi koliko gospodarski objekti, plastenici. Štala OPG-a Kuzmić u Veselićima ostala je bez krova. 

Vatrogasci su na terenu cijelo vrijeme, sastao se i Stožer civilne zaštite, angažirane su  i dodatne snage s područja Ogulina, Ozlja, Duge Rese, Barilovića, Bosiljeva, Kamanja, Netretića i Draganića. Nije se stalo ni danas, dijele se cerade, sanira šteta.  

Načelnik je potvrdio da će se ići u proglašenje elementarne nepogode, jer je šteta sigurno veća od 20 posto proračuna, što je zakonski minimum za njezino proglašenje. 

U obilazak pogođenog područja danas dolazi i županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin.  

Kako izgleda Ribnik dan poslije jakog nevremena pogledajte u nastavku

Izdvojeno


Reci što misliš!