ŽUPANIJA / OPĆINE

KOLEGIJ ŽUPANICE U VOJNIĆU

Načelnik Vojnića Andrić: "Migranti su nam napravili 80 ilegalnih odlagališta otpada, neka za njima čisti država!"

Načelnik Vojnića Andrić:
Karlovačka županija

Ja smatram da lokalno komunalno poduzeće nije adekvatno opremljeno i da ne treba to skupljati. Nije to moj otpad, neću ga. Zašto bismo mi to plaćali? Ako to ne smeta državi, ne smeta ni općini. Neka država plati da se to smeće pokupi, rekao je načelnik Andrić.

Kolegij županice ponedjeljkom održan je ovog puta u općini Vojnić. Načelnik Nebojša Andrić uvodno je poručio kako u ovoj općini koja se trudi odvajati otpad, smeće je i dalje problem, ali ne ono koje stvaraju mještani, nego ono koje ostaje od migranata. Andrić je izbrojao oko 80 je lokacija na području općine na kojima migranti ostavljaju smeće.

- Ja sam dao nalog da mi to smeće ne skupljamo. Ja smatram da lokalno komunalno poduzeće nije adekvatno opremljeno i da ne treba to skupljati. Nije to moj otpad, neću ga. Zašto bismo mi to plaćali? Ako to ne smeta državi, ne smeta ni općini. Neka država plati da se to smeće pokupi, rekao je načelnik Andrić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Županica Martina Furdek Hajdin složila se i ponudila pomoć u rješavanju tog problema.

Foto: Karlovačka županija
 

- Slažem se, zašto bi bilo koji građanin općine Vojnić plaćao to smeće. To je nacionalni i europski problem. Moguće je dobiti sredstva za zbrinjavanje tog otpada od Fonda za zaštitu okoliša, ali prvo treba napraviti procjenu. Pozivam vas da napravite procjenu, a mi smo tu za svu daljnju pomoć i suradnju u rješavanju ovog pitanja, rekla je županica.

Dobra je suradnja županije i općine i kad je u pitanju izdavanje građevinskih dozvola za pojedine projekte, istaknuo je načelnik Andrić te posebno pohvalio županijski Upravni odjel za graditeljstvo i okoliš.

A rad Županijske uprave za ceste u Vojniću je dobio i više od pohvale.

- Ja mislim da je Županijska uprava za ceste sad u problemu. Mi smo bili navikli na makadam, a sad imamo kilometre novih cesta. Sad su građani vidjeli kako može bit bolje, sad hoće svi. Nastavite tako i dalje, rekao je načelnik Andrić.

ŽUC je, naime, u sanaciju i uređenje županijskih i lokalnih cesta na području Općine Vojnić uložio rekordnih milijun i 300 tisuća eura. Novac je osiguran iz vlastitih sredstava, te iz Fonda za solidarnost Europske Unije.

- ŽUC je maestralno odradio prijave na Fond solidarnosti. Podignut je standard i to moramo održavati. Itekako razmišljamo o uređenju cesta i u budućnosti, uvjerena sam da je ovo tek početak, najavila je županica Martina Furdek Hajdin.

Izdvojeno


Reci što misliš!