ŽUPANIJA / OPĆINE

U RAKOVICI

"Terra Iapodica" - nova destinacija na turističkoj karti Karlovačke županije: Željeli smo način stanovanja prastanovnika pretvoriti u turističku atrakciju

Karlovačka županija

Protezat će se na više od 17 tisuća kvadratnih metara sa 18 izgrađenih objekata, smještajnog kapaciteta za stotinjak ljudi

Polaganjem kamena temeljca, simbolično je obilježen je početak radova na izgradnji budućeg turističkog naselja "Terra Iapodica" u Rakovici.  Novo turističko naselje, čiji je rok za završetak građevinskih radova 18 mjeseci, sastojat će se od nekoliko zemunica, drvenih kućica, hotela, bazena, wellnessa te brojnih drugih sadržaja.

Protezat će se na više od 17 tisuća kvadratnih metara sa 18 izgrađenih objekata, smještajnog kapaciteta za stotinjak ljudi. Bit će to nova destinacija na turističkoj karti Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Kupnjom ovog predivnog zemljišta 2016. godine, nastala je ideja o izgradnji  turističkog naselja sa do tada novim i inovativnim načinom smještaja. Željeli smo da način stanovanja u zemunicama i sjenicama prastanovnika japoda i njihova načina življenja pretvorimo u turističku atrakciju, poručio je vlasnik Ivan Sitar. 

Naime, Japodi su prastanovnici južnog dijela naše županije, a prirodna konfiguracija terena omogućila je razvoj projekta.

- Karlovačka županija pozicionirala se kao najposjećenija kontinentalna županija, nakon Grada Zagreba te će ovakav zanimljiv i nesvakidašnji projekt zasigurno upotpuniti turističku ponudu na području Karlovačke županije, istaknula je županica Martina Furdek Hajdin. 

Otvorenju radova nazočili su županica Martina Furdek Hajdin, načelnik Općine Rakovica Mihovil Bićanić, pročelnica UO za graditeljstvo i okoliš Marina Jarnjević, direktor Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije Željko Fanjak, bivši načelnik Općine Rakovica Franjo Franković te brojni drugi gosti i prijatelji. 

Izdvojeno


Reci što misliš!