ŽUPANIJA / OZALJ

Turistička zajednica područja Kupa organizira filmsku turneju kina na otvorenom - u Ozlju posjetitelji će prvi u županiji moći uživati i u drive in kinu

Turistička zajednica područja Kupa organizira filmsku turneju kina na otvorenom - u Ozlju posjetitelji će prvi u županiji moći uživati i u drive in kinu

Turistička zajednica područja Kupa i KINO.hr donose napete i zabavne obiteljske filmske dane u Draganićima, Kamanju, Lasinji, Ozlju, Ribniku i Žakanju. Osim klasičnih kino produkcija na otvorenom, u Ozlju će bit organizirano i prvo drive in kino u Karlovačkoj županiji.

„Film za van uz Kupu“ prvi je zajednički projekt novoosnovane turističke zajednice područja Kupa, koju čine općine Ribnik, Žakanje, Kamanje, Draganić, Lasinja te grad Ozalj, a donosi projekcije filmova na otvorenom od 19. srpnja do 2. kolovoza ove godine.

Predsjednica TZ područja Kupa Gordana Lipšinić kazala je kako je cilj ovim filmskim projekcijama kroz sve općine i grad Ozalj nastojati pružiti jednu lijepu prigodu obiteljima, da korisno i zanimljivo provedu vrijeme uz filmove koji su pripremljeni.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo je prvi zajednički projekt u sasvim posebnim okolnostima, zbog pandemije koronavirusa koja nas ograničava i upućuje na neka drugačija druženja, a ova koja će biti uz film sigurno neće nikog ugroziti nego će pružiti zanimljivo vrijeme posjetiteljima. U Ozlju osim klasičnih projekcija kina na otvorenom koja su i prijašnjih godina bila vrlo lijepo posjećena, a ove godine bit će organizirano i drive in kino.

Načelnik općine Kamanje Damir Mateljan istaknuo je kako je ovo vrijeme vrlo izazovno za turistički sektor, no u nedostatku lokalnih sadržaja projekt kino na otvorenom vrlo je atraktivan lokalnoj publici.

-Kako nam zbog izazovnih okolnosti slijedi poprilično dosadno turističko ljeto, želja je pružiti ljudima određenu socijalizaciju i zabavu, jedna od takvih aktivnosti je i ova projekcija filmova na otvorenom. To su prije svega filmovi za mlađu generaciju i Općina Kamanje se vrlo rado uključila u ovu organizaciju. Kako je ovo prva ovakva zajednička akcija turističke zajednice područja Kupa, uvjeren sam da ćemo u mnogome turistički život u ovom kraju unaprijediti svi zajedno jer jedino na taj način možemo ne samo turistima i našim ljudima donijeti nešto novo i nešto drugačije, dodao je načelnik Damir Mateljan.

Općina Lasinja i prijašnjih je godina organizirala kina na otvoreno, a ove godine pripremaju i cjelodnevni sadržaj.

-Drago nam je da će se u općini Lasinje nastaviti tradicija kina na otvorenom, a ove godine ona je prvi puta organizirana u sklopu novoosnovane turističke zajednice i tvrtke Radar d.o.o.. U Lasinji osim kina na otvoreno, koji će se održati 2. kolovoza u 21 sati na novoizgrađenim sportskim terenima, naš Savjet mladih organizira cjelodnevne aktivnosti, stoga pozivam sve mještane kako općine Lasinja tako i područja turističke zajednice Kupa na druženje, kazao je zamjenik načelnika Općine Lasinja Mario Perčić na predstavljanju zajedničkog turističkom programa.

Inače, Film za van projekt je koji se već četvrtu godinu održava na području Karlovačke županije, a radi se o open air kinu KINO.hr mreže. Projekt je to kome je cilj revitalizacija, modernizacija i ponovno pokretanje kina diljem Karlovačke županije, a na području grada Ozlja, općina Kamanja i Lasinja kinoprodukcije na otvorenom aktualne su već nekoliko godina.   

-Na ovakvim otvorenim projekcijama uvijek pazimo na to da se radi o jednom obiteljskom programu, programu za sve generacije i o visoko kvalitetnim filmovima, koji su svoj velik uspjeh doživjeli na relevantnim festivalima. Ove godine film za van dobiva i jednu dodatnu dimenziju, paket projekcija koji kreće već ovu nedjelju prikazat će vrlo atraktivne obiteljske naslove za sve generacije. Na programu je i kinoprodukcija u in drive formatu, koju će posjetitelji moći pratiti isključivo iz automobila te će putem posebne ferkvencije primati zvuk film na svojim radio prijemnicima. Zasigurno je riječ o sasvim jednom novom doživljaju gledanja filma, nešto što se još u Karlovačkoj županiji nije održalo. Stoga, pozivam sve generacije da dođu i posjete, ne samo svoje mjesto, nego i ostala susjedna i pogledaju sve filmove koji su u programu jer radi se o top izboru za sve generacije, kazao je direktor tvrtke Radar.d.o.o. Marko Pekić.

RASPORED PROGRAMA:

RIBNIK – nedjelja, 19.7. u 21:00 // kod crkve u Lipniku - film HAKER

DRAGANIĆ – utorak, 21.7. u 21:00 // Trg kod Kulturnog centra - film NAJNOGOMETAŠ

KAMANJE – petak, 24.7. u 21:00 // uz zgradu Općine - film NAJNOGOMETAŠ

ŽAKANJE – četvrtak, 23.7. u 21:00 // Općinski trg - film SHAZAM!

LASINJA – nedjelja, 2.8. u 21:00 // Sportski tereni Lastavica - film SHAZAM!

OZALJ – petak, 31.7. u 21:00 // Trg braće Radić bb - film SUNE I SUNE

OZALJ Drive-in – subota, 1.8. u 21:00 // Trg braće Radić bb - film ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK
 

Izdvojeno


Reci što misliš!