ŽUPANIJA / OZALJ

KRAĆI PUT DO ŠKOLE

Uskoro kreću dugoočekivani radovi na izgradnji stubišta u park šumi kod Starog grada Ozlja, izvođač radova bit će AB gradnja

Uskoro kreću dugoočekivani radovi na izgradnji stubišta u park šumi kod Starog grada Ozlja, izvođač radova bit će AB gradnja

Vrijednosti ugovorenih radova s izvoditeljem AB gradnjom d.o.o. iznosi 580 tisuća kuna.

Radovi na izgradnji pješačke poučne staze, odnosno stuba, kroz park šumu nadomak Starog grada Ozlja, uskoro bi trebali krenuti. Naime, gradonačelnica Lidija Bošnjak ovih dana potpisala je ugovor s izvoditeljem radova tvrtkom AB gradnja d.o.o. iz Karlovca. Vrijednost ugovorene investicije iznosi 580 tisuća kuna s rokom završetka 90 dana od dana uvođenja u posao. Inače, projekt se financira iz Programa ruralnog razvoja Mjera 8, u 100-postotnom iznosu od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Ponovimo kako već dugi niz godina stubište, smješteno na samoj litici, nalazi se u raspadnom stanju. U početku su stube bile napravljene od takozvanih pružnih šlipera, koji su bili nesigurni za hodanje u kišnom razdoblju, nakon toga izrađene su polumontažne stube punjene pijeskom, no niti one nisu dugo zadržale svoju formu. Upravo zbog toga Grad je krenuo u projektiranje i konstrukciju kvalitetnih dugotrajnih stuba, a sredstva za njezinu izradu nastojali su osigurati iz raspoloživih natječaja, što je u konačnici i odužilo cijelu realizaciju projekta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako se stube protežu do Osnovne škole Slava Raškaj, realizacijom ovog projekta ići će se ponajprije na ruku školarcima, jer će im uvelike skratiti put do škole ili po povratku kući. Nesporno, nova pješačka staza naći će se i na ruti mnogim šetačima, ali i posjetiteljima Ozlja.     

 

Izdvojeno


Reci što misliš!