ŽUPANIJA / OZALJ

IGRA I UČENJE U PRIRODI

U Jaškovu održana jedinstvena konferencija Akademije Zdrav kao zmaj - roditelji, odgajatelji i učitelji u prirodi učili o primjerima dobre prakse u promicanju zdravlja djece

U Jaškovu održana jedinstvena konferencija Akademije Zdrav kao zmaj - roditelji, odgajatelji i učitelji u prirodi učili o primjerima dobre prakse u promicanju zdravlja djece

U dva dana trajanja akademije sudjelovalo je preko 140 sudionika, a cjelokupan koncept konferencije kao i kvaliteta programa oduševila je sve prisutne

Prošlog vikenda u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj održana je prva “Akademija Zdrav ko zmaj - Igra i učenje u prirodi”. Riječ je potpuno jedinstvenoj konferenciji koja se održavala u prirodi, s održivim i zero waste konceptom namijenjenu odgojiteljima, učiteljima, roditeljima te svima koji rade s djecom predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Kako je pritom kazala predsjednica DND Ozalj Martina Bogović, zatvoreni prostor konferencijskih dvorana i učionice zamijenilo je idilično zelenilo Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj, a sudionici su pozvani da dođu sportski odjeveni s piknik dekicama te su učili ležeći na travi u hladu drveća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Zbog epidemioloških mjera, broj sudionika bio je ograničen, a u dva dana trajanja akademije sudjelovalo je preko 140 sudionika. Cjelokupan koncept konferencije kao i kvaliteta programa oduševila je sudionike te vjerujemo kako je ovo tek prva u nizu mnogih edukativnih aktivnosti u organizaciji Društva Naša djeca Ozalj, dodala je.

Svoje zadovoljstvo Akademijom nisu skrivali ni sudionici, koji pozdravljaju ovakav format edukacije. Kako je pritom kazala Valentina iz Ozlja, konferencije je pružila inovativan, inspirativan i u svakom slučaju drugačiji pristup edukaciji, koji je obogatio roditelje novim znanjima i novim poznanstvima.

Inače, Akademija Zdrav ko zmaj - Igra i učenje u prirodi odvijala se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, u suradnji sa OMEP-om te odgojiteljicom i blogericom Lanom Kihas kao koordinatorom programa. Program Akademije bazirao se na primjerima dobre prakse eko i šumskih vrtića, predavanjima stručnjaka i radionicama praktičara, a provodi se u sklopu istoimenog višegodišnjeg projekta DND- Ozalj koji za cilj ima promicanje zdravlje djece u zajednici, a započeo je na inicijativu voditeljice projekta Tamare Podvorac.

- U prošloj godini fokus projekta bio je na pravilnoj prehrani djece, a ove godine se okreće kretanju i boravku u prirodi kao jednom od čimbenika koji višestruko doprinose zdravlju djece, dodaju iz Društva Naša djeca Ozalj.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!