ŽUPANIJA / OZALJ

PODRUČNA ŠKOLA

Akcija Hrvatska volontira u Malom Erjavcu: Učiteljice područne škole i mještani - roditelji djece odradili radnu akciju za dobrobit zajednice

Akcija Hrvatska volontira u Malom Erjavcu: Učiteljice područne škole i mještani - roditelji djece odradili radnu akciju za dobrobit zajednice

Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini, kazala je učiteljica Mirjana Petrunić.

Područna škola Mali Erjavec (OŠ Slava Raškaj Ozalj) ovog je vikenda bila poprište lijepog događanja u sklopu akcije Hrvatska volontira. 

Kako nam javlja učiteljica Mirjana Petrunić, ovako nešto svakako bi moglo dodatno motivirati i potaknuti i druge roditelje i mještane da odvoje svoje slobodno vrijeme i učine pravu stvar za druge. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Akcija Hrvatska volontira se svake godine održava u mjesecu svibnju, no zbog situacije Covida ove godine je ostvarena krajem rujna. Naša škola i učenici se već godinama uključuju u akcije volontiranja kao što je prikupljanje stare odjeće za recikliranje, pomoć djeci slabijeg materijalnog stanja, pomoć u učenju učenicima koji imaju poteškoće  učenik učeniku, prikupljanje plastičnih čepova za djecu, kaže nam učiteljica. 

Ove su subote zasukali rukave učiteljice Gordana Marković Lukunić, Nada Peretić, Lenka Tanevski i Mirjana Petrunić, a u akciju je uključena lokalna zajednica, mještani Roberta Lukač ispred MO Mali Erjavec, članovi NK Zrinski i roditelji. Svi su zajedno čistili, uređivali sportsko školsko igralište i bojali ogradu škole.

- Radnim akcijama lokalne zajednice i roditelja tu nije kraj, namjeravaju proširiti školsko igralište izgraditi sportske terene za svu djecu i mlade Malog Erjavca, zatim otvorenu učionicu za učenike. Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu,  zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri jesu pomagači, ali su oni i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci i ima sve manje "gladnih" i ranjivih, kaže Mirjana Petrunić. 

Dodaje da su brojni živi dokazi oko nas da se kroz volontiranje razvija niz osobnih i profesionalnih kompetencija koje nam osiguravaju bolje i lakše snalaženje u raznim poslovima i u našoj svakodnevnici. Volontiranjem stečene kompetencije potrebne su i korisne za aktivno sudjelovanje u društvu, veću zapošljivost te osobni razvoj.

Volontiranje je davanje i primanje! Volontiranje je prekrasna ljudska aktivnost baš zato što kroz nju istovremeno dajemo i puno činimo za same sebe. Razvijamo vlastitu snagu i sposobnosti,  povezujemo se s drugim ljudima,  postajemo otvoreniji, stječemo kompetencije koje nam pomažu u traženju zaposlenja... zato nije teško reći: „Činim pravu stvar za sebe i zajednicu - volontiram!

Izdvojeno


Reci što misliš!