ŽUPANIJA / OZALJ

ODLIČAN PROJEKT

Ozaljske škole obilježile Mjesec hrvatske knjige, učenici imali priliku sudjelovati na kreativnim radionicama poznatih kazališnih glumaca

Ozaljske škole obilježile Mjesec hrvatske knjige, učenici imali priliku sudjelovati na kreativnim radionicama poznatih kazališnih glumaca

Kazališni glumci Daria Lorenci Flatz, Romana Vitasović Lučić te Ivan Horvat sudjelovali su na kreativnim radionicama u PŠ Mali Erjavec i MŠ Slava Raškaj Ozalj u sklopu projekta "Kreativni most"

U godini čitanja, Ministarstvo kulture i medija pokrenulo je program promicanja kulture čitanja i poticanje čitateljskih navika među građanima svih dobi, u cilju razvoja čitalačkih kompetencija i aktivnosti podizanja svijesti o važnosti čitanja, dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima kojim se nastoji podići razina aktivnoga sudjelovanja u kulturi čitanja i učiniti čitanje dostupnijim.

Ovom projektu pristupila je i poznata kazališna glumica Daria Lorenci Flatz, koja već godinama uz angažman na kazališnim daskama nesebično radi s djecom u dramskim radionicama. Tom prilikom, zajedno s kolegicom glumicom Rominom Vitasović Lučić posjetila je i Područnu školu Mali Erjavec, u kojoj su ujedno u obilježavanju Mjeseca hrvatske knjige, održane kreativne radionice pod nazivom „Kreativni most“.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Radionice su održane s učenicima 2. i 4. razreda, dok u Matičnoj školi Slava Raškaj s učenicima viših razreda, koje je vodio mladi glumac Ivan Horvat, a njima su se pridružile i učiteljice Nada Peretić i Mirjana Petrunić.

- Velika nam je čast bila raditi s kazališnim glumcima. Ovim projektom nastojali smo poslati pozitivne poruke djeci, roditeljima i potaknuti čitanje, raditi na važnosti tolerancije u društvu i među djecom, razvoju empatije i radu na emocijama te, ono još važnije, kako prihvatiti one dobre i loše, a što je ključno za zdrav psihološki razvoj svakog čovjeka, poručila je učiteljica Petrunić. 

Izdvojeno


Reci što misliš!