ŽUPANIJA / OZALJ

"KRIVAC" UGOVOR SA ŽUPOM

Projekt izgradnje igrališta u Vivodini - Lipšinić je za financiranje projekta iz drugih izvora, gradonačelnica Bošnjak poručuje kako vremena za čekanje nema

Projekt izgradnje igrališta u Vivodini - Lipšinić je za financiranje projekta iz drugih izvora, gradonačelnica Bošnjak poručuje kako vremena za čekanje nema

- Ministar Fuchs prilikom posjeti školi u Vivodini obećao je da bi Ministarstvo sufinanciralo dio uređenja igrališta. Međutim do rebalansa i prijedloga proračuna za iduću godinu nismo dobili nikakvu potvrdu da ćemo sredstava dobiti, poručila je gradonačelnica.

Je li se aktualna investicija izgradnje dječjeg igrališta u sklopu PŠ Vivodina morala financirati isključivo vlastitim sredstvima Grada? Prema mišljenju gradske vijećnice Gordane Lipšinić, baš i ne.  

Naime, vijećnica Lipšinić mišljenja je, kao što je i naglasila prilikom donošenja proračuna za 2022. godinu, kako bi bilo dobro da se za financiranje održavanja ili izgradnje komunalne infrastrukture, a koje se može ostvariti iz nekih drugih izvora, ne troše likvidna proračunska sredstva

- Ja jesam za izgradnju dječjeg školskog igrališta na Vivodini, ali to je investicija koja je mogla i morala biti sufinancirana iz drugih sredstava. Bila su i neka obećanja u tom smislu. Molim ne odustajte od toga i neka se ta sredstva osiguraju za tu investiciju, poručila je Lipšinić.   

Gradonačelnica Lidija Bošnjak pojasnila je kako je na početku mandata zatekla ugovor s župom Vivodina, koji je isticao s 30. lipnjom 2021., kojim je ujedno Grad preuzeo obvezu da će izgraditi igralište na tom terenu. No, kako naglašava u proračunu za 2021. godinu, ni u izvornom ni u rebalansu, sredstva za tu namjenu nisu stajala.  

- Kad se preuzme obaveza sklapanja nekog ugovora, mi moramo sredstva staviti u proračun. Ministar Fuchs prilikom posjeti škole u Vivodini ovo proljeće, obećao je da bi Ministarstvo sufinanciralo dio uređenja igrališta, odmah je i napisan dopis, ne samo ispred Grada Ozlja nego i Županije. Dožupanica se silno trudila održavati kontakt cijelo vrijeme s ministarstvom. Međutim do rebalansa i prijedloga proračuna za iduću godinu nismo dobili nikakvu potvrdu da ćemo sredstava dobiti, poručila je gradonačelnica.  

No, da bi se krenulo s konkrentom investicijom, Grad je trebao napraviti aneks ugovora sa župom, koji vrijedi do 30. lipnja 2022., te time preuzeo obvezu da će do tog datuma završiti projekt. 

- Uglavnom ono što smo mi sada napravili je da smo osigurali dio sredstava za izgradnju igrališta. Nije da su sredstva samo gradska, nego je i Karlovačka županija odvojila 100 tisuća kuna. Dodatnih 500 tisuća kuna ide za završetak projekta, koja su stavljena na izvor općeg prihoda. Ukoliko do rebalansa proračuna dobijemo potvrdu da ćemo osigurati sredstva i iz državnog proračuna, dapače. Skidamo ova sredstva s općeg prihoda i stavljamo ga na pomoći.  

- No, projekt moramo završiti, jer smo i preuzeli obvezu, bivša gradonačelnica Lipšinić izvornim ugovorom sa župom, a ja aneksom. Sredstva za to trebaju biti u proračunu. Bilo bi neozbiljno da ponovno idemo u sklapanje aneksa ugovora, poručila je gradonačelnica Bošnjak.   

Izdvojeno


Reci što misliš!